• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türk Telekom mobil taahhüt bitmeden önce tarife değiştirilirse cayma bedeli ödenir mi?

Makaleler
1
Geçen sene ekim ayında şimdiki tarifeme geçmiştim. Taahhüt bitimine 10 gün kaldı, yenilememi veya başka tarifeye geçmemi söylüyor. Aşırı cazip bir tarife buldum ama ona geçersem cayma bedeli falan öder miyim? Operatör değiştirmiyorum sonuçta, ikisi de Türk Telekom'un tarifeleri.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ödemezsin. Mevcut tarife tarihin bittikten sonra faturalandırılır ve yeni tarifen başlar.

Türk Telekom cayma bedeli çıkarıyor.

Vodafone çıkarmıyor son ay geçince ama TT'nin çıkardığına çokca kez şahit oldum. TT Müşteri hizmetlerini arayıp ne zaman geçmem gerektiğini sorun, bir şey olmaz.

Ben geçiş yaptım. Önceki tarifenizi aynı ayda 15 günden fazla kullandıysanız tam ücretini faturaya yansıtıyorlar. Yeni tarifenizin de kullandığınız kadarını ödüyorsunuz.

Aynı firmada yapılan yeni taahhütlerde eski taahhüt bitmiş gibi işlem yapılır. İsterseniz 12 aylık taahhüdün 6. ayında değiştirip yeni bir taahhüt yapabilirsiniz. Taahhüt cezası sadece firmadan ayırılınca veya taahhütsüz bir tarifeye geçince çıkar.
Vodafone, Türk Telekom, Kablonet gibi firmaların hepsi böyledir.

Cayma bedeli yansımadı. Fatura kesim tarihi gelince normal indirimli tarife fiyatını ödeyecekmişim. Eski tarifemi bu ay 11 gün kullanmıştım, garip bir şekilde sonraki faturaya ekleme yapmamışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…