suiciderage

Gelişen
Merhaba, fiber altyapılı bir binadan müstakil bir eve taşındım. Yeni adreste VDSL altyapı var. Türk Telekom tarafında sorun “ankastre kutusu arızası” olarak görünüyor, ancak adresimde ankastre kutusu yok. Direkten gelen siyah Türk Telekom kablosu dışarıda yanlış ve açık şekilde ek yapılmıştı. Kimse gelmediği için bu hatalı eki ben su geçirmez bir kutu içine alarak düzelttim.

İnternet nakli için haftalardır uğraşıyorum. Defalarca aramama ve birden fazla randevu almama rağmen ekipler gelmedi. Her seferinde “geleceğiz” denildi ama kimse gelmedi ve süreç sürekli uzadı. Bu gecikmeler nedeniyle BTK’ya da şikâyet oluşturdum, ancak buna rağmen hâlâ net bir çözüm ya da tarih verilmiş değil.

19 Aralıktan beri hizmet alamıyorum bu durumda cezai bedel ödemeden aboneliğimi nasıl iptal edebilirim? Benzer durumu yaşayan var mı? Bu noktadan sonra nasıl ilerlemek gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde, fiber olan altyapıdan VDSL olana geçerken altyapı olmadığı gerekçesiyle cayma bedeli ödemeden aboneliği iptal edebiliyordunuz. Ben Superonline'da böyle yapmıştım ve cayma bedeli ödemeden modemi, TV+ kutusunu bayiye götürüp aboneliği iptal ettirdim.

Zamanında türk telekomda çalışmış biri olarak eğer ankastre kutusu arızası sebebiyle gecikme yaşıyorsanız sebebi binanız kaynaklıdır. Çalıştığım süre boyunca bunda hiçbir hata yapıldığını asla görmedim. Bir elektrikçiyle görüşmenizi tavsiye ederim.

Ankastre kutusu yoksa da ankastre kutusu arızası olarak geçer sistemde ankastre kutusu gerekli olduğundan eğer yoksa TT yapabileceği hiçbir şey yok.

3. parti bir yolla binaya ankastre kutusunu yaptırmanız gerekiyor (büyük ihtimal müteahhit yaptırmamıs) ekipler nerden bağlasın yeraltından söküp daireye mi getirsin.

Cezasız iptal de bu yolla sağlanmaz çünkü Türk telekom kaynaklı sorun yok altyapı var internet bağlanamamasının sebebi sizin binanın uygun olmaması kaynaklı.

Zamanında Türk Telekom'da çalışmış biri olarak eğer ankastre kutusu arızası sebebiyle gecikme yaşıyorsanız sebebi binanız kaynaklıdır. Çalıştığım süre boyunca bunda hiçbir hata yapıldığını asla görmedim. Bir elektrikçiyle görüşmenizi tavsiye ederim.

Ankastre kutusu yoksa da ankastre kutusu arızası olarak geçer sistemde ankastre kutusu gerekli olduğundan eğer yoksa TT yapabileceği hiçbir şey yok.

3. parti bir yolla binaya ankastre kutusunu yaptırmanız gerekiyor (büyük ihtimal müteahhit yaptırmamıs) ekipler nereden bağlasın yeraltından söküp daireye mi getirsin.

Cezasız iptal de bu yolla sağlanmaz çünkü Türk Telekom kaynaklı sorun yok altyapı var internet bağlanamamasının sebebi sizin binanın uygun olmaması kaynaklı.

Evin icine kadar kablo cekili, eski oturan kullaniyormus. Siyah kablo geliyor mavi beyaz olanlar telefon kablosuna ek yapilmis ve evin icine verilmis. Evim mustakil.

Normalde, fiber olan altyapıdan VDSL olana geçerken altyapı olmadığı gerekçesiyle cayma bedeli ödemeden aboneliği iptal edebiliyordunuz. Ben Superonline'da böyle yapmıştım ve cayma bedeli ödemeden modemi, TV+ kutusunu bayiye götürüp aboneliği iptal ettirdim.
e devletten girip btk abonelik fesih basvurusuna girdim fakat aboneligimi goremedim. nakil surecinde oldugu icin olabilir mi? ttnet mudurlugune mi gideyim?

Evin icine kadar kablo cekili, eski oturan kullaniyormus. Siyah kablo geliyor mavi beyaz olanlar telefon kablosuna ek yapilmis ve evin icine verilmis. Evim mustakil.
Zamanında TT insiyatiften yapmıs olabilir veya eski oturan elektrikciyle tanıdıkla yaptırmıştır ama sonuc olarak TT sorumluluğunda değil yaptırırsanız tekrar gelir bağlarlar interneti.

e devletten girip btk abonelik fesih basvurusuna girdim fakat aboneligimi goremedim. nakil surecinde oldugu icin olabilir mi? ttnet mudurlugune mi gideyim?
Ön nakil başvurusu oluşturabilirsiniz dondurulur faturanız 180 gün süreyle.

Ama altyapı olduğu için ön nakil başvurusu almayıp faturayı dondurmayabilrler de yeni süreç onlarda nasıl işler bilemem müşteri temsilcisi arayıp sorun bi