OnurSSRS

Uzman
Merhabalar arkadaşlar,

Az önce TTNet pazarlama birimi tarafından arandım ve yaşadığım durumu sizlerle paylaşmak istedim.

Mevcut durumum şu şekilde:

Taahhüdümün bitmesine 90 gün kaldı. 75 Mbps VDSL paket için aylık 400 küsur TL ödüyorum. Sundukları fiyat ise 18 ay boyunca 730TL. Taahhütlü bir aboneliğim olduğu için bu fiyat gayet makul ve zaten taahhüdün amacı da bu: belirli bir süre boyunca sabit fiyat garantisi.

Yaşadığım sorun:

Buna rağmen pazarlama ekibi arayıp "Bu son kampanya çağrımızdır" diyerek baskı yapıyor. Taahhüdümün hâlâ devam ettiğini söylediğimde ise "Zam gelecek, fiyatınız artacak" gibi ifadelerle adeta yeni bir taahhüde yönlendirmeye çalışıyorlar. Ortada bir taahhüt sözleşmesi varken bu tür baskı ve yönlendirmeleri gerçekten kabul edilemez buluyorum.

Asıl kafama takılan konu ise şu:

Taahhüdün anlamını aşıyorlar ve Görüşme sırasında beni telefon kaydına alıyorlar, ancak ben aynı görüşmeyi kaydetmek istediğimde sanki bu hakkım yokmuş gibi davranılıyor. Tüketici olarak biz de bu görüşmeleri kaydetme hakkına sahip değil miyiz?

Sormak istediğim birkaç şey var:

• Taahhüt süresi içinde bu şekilde baskıyla aranmak yasal mı?
  • Taahhüt devam ederken zam uygulanabilir mi?
  • Telefon görüşmesini kendi tarafımızdan kaydetme hakkımız var mı?
  • Bu durumda BTK veya Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabilir mi?
Benzer durumu yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dostum her sene aynı şeyi yaşıyorum hem telefon hem internet için, o telefonda sundukları teklifler mobil uygulamasında zaten oluyor. Aranmaya başlandığı zaman engelliyorum numarayı, kafa rahat. Taahattüt bitince de araştırıp seçiyorum. Aranmanın kanuni boyutunu bilemiyorum diğer arkadaşlar bilir lakin laf cambazlığı yapıyorlar. Sen evet demediğin sürece hiçbir zam yapamazlar.

Beni de aynı şekilde telefonumun taahhüt bitimine 220 gün kala aramaya başlamışlardı ve sabahtan akşama kadar günde 9 - 10 kere arıyorlardı iys üzerinden izini kapattım artık arayamıyorlar da mesaj da atamıyorlar.

Ayrıca son teklifimiz vs. demelerinin sebebi de prim alabilmek sanırım. Tahattüt bitince bir ton teklif çıkıyor karşıma. IYS'den kapatmak iyi bir çözüm, aklıma gelmemişti.

Ayrıca son teklifimiz vs. demelerinin sebebi de prim alabilmek sanırım. Taahhüt bitince bir ton teklif çıkıyor karşıma. Iys'den kapatmak iyi bir çözüm, aklıma gelmemişti.

O kadar rahatsız ediyorlardı ki aramayın diyorum arıyorlar en son çözümü izinleri kapatarak buldum. Ya zaten taahhüt bitince bile çıkıyor o indirimler yok kısa süre yok bir daha böyle indirim yok. Müşteriyi yemeye çalışıyorlar.

TT Ofis'e gittiğimde 27 Ocak tarihinde bana ilk 9 ay 610 TL sonraki 9 ay da 710 TL olarak sundular ancak ben düşünmem gerektiğini söyledim. Bu örneği verince de gereken cümlelerini tekrarlayıp duruyorlar. 0 Çözüm odaklılık...

Şikayet ettiğimde de aşırı güçlüler maalesef. Konuyu veya davayı uzatmak için basitce ilk maddelerden yazı yazıp geçiştirmişler. Paramız yok ya. Uğraşamayacağız, çok sinirliyim bu konu hakkında ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.

Beni de arıyorlar internet için ama iyi oluyor ilk 6 ay bayağı düşük fiyata sonra 600 küsur TL olacak tahhüdün bitmesine 2-3 ay akala gene arıyorlar benzer tekliff yüksek fiyat yerine gene ilk 6 ay %50 varan indirim sonra gene aynı olay yıllardır böyle. Açıkçası işime geliyor.

Ayrıca farklı abonelik hizmeti olan TurkNet 35Mbps sunuyor, altyapınızda bu var denip duruyor ancak aktardığım kadarı ile anlamıyorlar, ev içinden ankastre kablosuna giden kablo eskimiş. O değiştirildi ve TT teknik destek ekibi test edip 93Mbps küsur indirme, 40-50 küsur yükleme gördüler, bunu onlara tam aktaracaktım, cahilce ve profesyonellikten uzak bir şekilde, ona altyapı/tt firması bakıyor biz bakmıyoruz deyip durdu. Ne yapacağımı şaşırdım...

TT Ofis'e gittiğimde 27 Ocak tarihinde bana ilk 9 ay 610 TL sonraki 9 ay da 710 TL olarak sundular ancak ben düşünmem gerektiğini söyledim. Bu örneği verince de gereken cümlelerini tekrarlayıp duruyorlar. 0 Çözüm odaklılık...

Şikayet ettiğimde de aşırı güçlüler maalesef. Konuyu veya davayı uzatmak için basitce ilk maddelerden yazı yazıp geçiştirmişler. Paramız yok ya. Uğraşamayacağız, çok sinirliyim bu konu hakkında ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.
Maksimum 100mbps için 710 pahalı değil mi? Ben 1000mbps'ye 800 veriyorum.