Arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim.
TürkNet aboneliği altında Türk Telekom altyapısına geçtiş yaptık arkadaşımla birlikte (altyapı Türk Telekom olduğu için bütün saha işlerini vs. onlar yürütüyor). Söke bölgesinde uzun süredir fiber altyapı var diye biliyorum. Geçiş yaptığımız ev 3. katta, arkadaşım daha önce aynı sitenin bir yan binasında giriş katında oturuyordu. Kabloları falan tertemiz, adını bilmediğim bir kutudan da sorunsuz bağlantı alıyordu. Şu an çıktığımız evin manzarası olsun, konumu vs. güzel diye tuttuk ama internet kablolarını vs. hor kullanmışlar önceki oturanlar. Öncelikle aşağıda ilk paylaştığım ve üzerinde lazer uyarısı işareti olan cihazı bağlamadılar, yenisini takmadılar. Zaten epey içinden geçmişler. En altta yer alan fiber çıkışını da o haliyle bağladılar. Bilmiyorum, ek vs. yapılmalı mıydı o yüzden buraya sorayım dedim. Şu anki paket 100 fiber, Wi-Fi 6 ile 5GHz'de yaptığım testte 115-120 indirme ve 20-25 ping aldım. Taşınma sürecinde olduğumuz için detaylı inceleyemiyorum, kablolu bağlantı testi yapamıyorum ama yakın zamanda 1000'e yükselteceğiz. Bir de gelen ekip modemi de değiştirdi, onun de detaylarını aşağıya ekliyorum.
Eki Görüntüle 249248
Eki Görüntüle 249249
Eki Görüntüle 249250
Normalde üstte yer alan TP-Link EX520V'yi kullanıyorduk, Zyxel EX3501-T0 AX3000 taktılar ve diğer modemi Türk Telekom'a iade edin dediler. Şimdi ben bu şekilde bağlantıya devam mı etmeliyim? Bunlardan kablonun yenilenmesini ya da ucunun özel cihazla ek vs. yapılmasını mı talep etmeliyim, sararmış o kutudan bağlanmasını da talep etmeli miyim? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.
Eki Görüntüle 249251