Türk Telekom saha ekiplerinin kabloları bu şekilde bağlayıp kurulumu yapması normal mi?

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim.

TürkNet aboneliği altında Türk Telekom altyapısına geçtiş yaptık arkadaşımla birlikte (altyapı Türk Telekom olduğu için bütün saha işlerini vs. onlar yürütüyor). Söke bölgesinde uzun süredir fiber altyapı var diye biliyorum. Geçiş yaptığımız ev 3. katta, arkadaşım daha önce aynı sitenin bir yan binasında giriş katında oturuyordu. Kabloları falan tertemiz, adını bilmediğim bir kutudan da sorunsuz bağlantı alıyordu. Şu an çıktığımız evin manzarası olsun, konumu vs. güzel diye tuttuk ama internet kablolarını vs. hor kullanmışlar önceki oturanlar. Öncelikle aşağıda ilk paylaştığım ve üzerinde lazer uyarısı işareti olan cihazı bağlamadılar, yenisini takmadılar. Zaten epey içinden geçmişler. En altta yer alan fiber çıkışını da o haliyle bağladılar. Bilmiyorum, ek vs. yapılmalı mıydı o yüzden buraya sorayım dedim. Şu anki paket 100 fiber, Wi-Fi 6 ile 5GHz'de yaptığım testte 115-120 indirme ve 20-25 ping aldım. Taşınma sürecinde olduğumuz için detaylı inceleyemiyorum, kablolu bağlantı testi yapamıyorum ama yakın zamanda 1000'e yükselteceğiz. Bir de gelen ekip modemi de değiştirdi, onun de detaylarını aşağıya ekliyorum.

Normalde üstte yer alan TP-Link EX520V'yi kullanıyorduk, Zyxel EX3501-T0 AX3000 taktılar ve diğer modemi Türk Telekom'a iade edin dediler. Şimdi ben bu şekilde bağlantıya devam mı etmeliyim? Bunlardan kablonun yenilenmesini ya da ucunun özel cihazla ek vs. yapılmasını mı talep etmeliyim, sararmış o kutudan bağlanmasını da talep etmeli miyim? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Türk telekom ekiplerinin ilk olarak geldiğine sonra iş yapmaya karar verdiklerine ondan sonra işe başladıklarına ondan sonra işe devam ettiklerine ondan sonra da işi bitirdiklerine dua edeceksin dostum. Çok sorgulama yani. Bizim mahallelere bakan çok iyi bir usta vardı onu kovup 8 kişi aldılar torpilli adamlar en ufak işten anlamayarak 10 yıldır takılıyor.

Bizim apartmanda 2 yıldır fiber kutusu duruyor, müdürlük projenin iptal edildiğini söylüyor.

Kablolar baya kötü halde ısırmışlar mı napmışlarsa. Hattınızdan kötü değerler alınmadığı / internetiniz kopmadığı sürece bir şey yapmazlar. Dikkatli kullanmanızı öneririm.

Kablolar baya kötü halde ısırmışlar mı napmışlarsa. Hattınızdan kötü değerler alınmadığı / internetiniz kopmadığı sürece bir şey yapmazlar. Dikkatli kullanmanızı öneririm.

Ne insanlar var dünyada, o kutuyu söküp ne yapacaksın, yiyecek misin ya? Kabloyu naptiniz mesela...

İlk fotoda görünen TT'nin bina inşaat halindeyken yapıp koyduğu kutuya benziyor. Asıl hat o kutuya geliyor o kutunun içinden çıkan ara kabloyla ONT cihazına gidiyor. 115-120 alıyorsanız bir sorun yok demektir.

İlk fotoda görünen TT'nin bina inşaat halindeyken yapıp koyduğu kutuya benziyor. Asıl hat o kutuya geliyor o kutunun içinden çıkan ara kabloyla ONT cihazına gidiyor. 115-120 alıyorsanız bir sorun yok demektir.

Wi-Fi 6 bağlı şekilde test yaptim (henüz PC'yi götüremedigim icin kablolu test yapamiyorum).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…