Aslında hız iyi bufferbloat niye öyle çıkmış garip 50 megabit pakette benim bağlantım C geliyor.
Bufferbloat hızdan bağımsızdır. Tamponlarda sorun yaşanır (bekleme ve şişme mesela) ve sonucunda bufferbloat yaşanır.

Arkadaşlar merhaba, 2 gün önce fiber dönüşüm kapsamında Türk Telekom fibere geçtim ve 500 Mbps paketi aldım. Hız testlerinde vs. herhangi bir sorun yaşamıyorum fakat VDSL'deyken online oyunlarda daha az pingim oluyordu. Şu an ise bir yükseliyor bir aşağıya iniyor, hiç sabit kalmıyor.
Verdikleri modem: ZyXEL EX3501-T0 - GPON Cihazı ise: Nokia G-010G-R.
Yaptığım Bufferbloat testi ve hız testi ektedir. Bu sorunu nasıl çözerim? Modem değişimi istersem değiştiriyorlar mı? Çok canımı sıktı çünkü...
Testler PC'de ve CAT6 kablo bağlıyken yapıldı.

Eki Görüntüle 210697

Eki Görüntüle 210698
Merhaba. Bufferbloat için bazı çözümler elbette vardır. @NYTMARE bu konuda yardımcı olacaktır ancak size şu konuda önerim olacak. Fiberde modem değil router verilir.

Bufferbloat hızdan bağımsızdır. Tamponlarda sorun yaşanır (bekleme ve şişme mesela) ve sonucunda bufferbloat yaşanır.

Merhaba. Bufferbloat için bazı çözümler elbette vardır. @NYTMARE bu konuda yardımcı olacaktır ancak size şu konuda önerim olacak. Fiberde modem değil router verilir.

Bunu alıp router olarak kullanabilir OpenWrt ile SQM cake kullanıp sorununu çözer kablosuz bağlantı içinde elindeki cihazı AP olarak kullanır ama bu cihaza güç adaptörü de alman gerekiyor.

Bu da adaptör.

Son düzenleme:
Bunu alıp router olarak kullanabilir OpenWrt ile SQM cake kullanıp sorununu çözer kablosuz bağlantı içinde elindeki cihazı AP olarak kullanır ama bu cihaza güç adaptörü de alman gerekiyor.

Bu da adaptör.
Hocam teşekkür ederim fakat şuan routera 6k gibi bir bütçe verecek durumum yok. Daha ucuz şeyler iş görmez mi mesela Keenetic Hopper gibi?

Bir de bu modemle Bufferbloat sorunu yaşamayan ve A sonucu olanlar da var. Bende neden bu sorun yaşanıyor? Altyapı kaynaklı mı, router kaynaklı mı?

Hocam teşekkür ederim fakat şu an routera 6K gibi bir bütçe verecek durumum yok. Daha ucuz şeyler iş görmez mi mesela Keenetic hopper gibi?

Bir de bu modemle bufferbloat sorunu yaşamayan ve a sonucu olanlar da var. Bende neden bu sorun yaşanıyor? Altyapı kaynaklı mı, router kaynaklı mı?

Altyapı kaynaklı routerdan olmuyor bu sorun ayrıca 6K 1000 Mbit için çok ucuz ve bu cihaz kesinlikle pahalanacak fam fiyatları yüzünden bence paraya kıy ve al.

Hocam konuyu öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın. Altyapıda ne gibi bir sorun olabilir?

Senin bölgende kullanılan saha cihazları iyi değil kısaca sorunu bu yaratıyor çözümü de SQM kullanabileceğin ve işlemci gücü 1000 Mbit için yeterli bir router almaktan geçiyor ve şu an en ucuzu bu cihaz eğer istersen Raspberry Pi 5 de kullanabilirsin ama onunda bir sürü extrası var hem fiyat hem de ayar olarak o yüzden bu cihaz daha avantajlı.