Zodyak48

Uzman
Merhaba. Sizlerden yardım istiyorum.

19 Mayıs 2025 tarihinde belediye ekipleri, yola asfalt dökümü işlemi sırasında internet altyapı kablosunu kopardı. Bunun üzerine aynı gün teknik destek talebinde bulundum. İki gün geçti, ancak herhangi bir geri dönüş olmadı. Evimizden çıkan kabloyu takip ettim ve kutunun yerini buldum. Oradan çıkan ana kabloyu da takip ettim ve yol başında, yerden yaklaşık 1 metre yüksekte kopmuş olduğunu tespit ettim.

Müşteri hizmetlerine bağlanarak durumu bildirdim. Bir süre geçmesine rağmen ne bir arama yapıldı ne de bir inceleme gerçekleştirildi. Daha sonra defalarca şikayet bildiriminde bulunduk, ancak gelen olmadı. Birkaç gün önce durumu CİMER’e ilettim ve şikayetimi yaptım. Ardından müşteri hizmetlerini tekrar arayarak acil olduğunu ve yapılmaması hâlinde cayma bedeli olmadan hizmetten çıkmak istediğimizi belirttik.

Bugün neredeyse 13 gün oldu. Hâlâ ne teknik ekip geldi ne de konuyla ilgili bir geri dönüş sağlandı. Kişisel telefonlarımızın interneti tükendi. Sadece bir kablo bağlanması için 13 gün bekletilmek kabul edilemez. Aradığımızda her defasında “teknik inceleme devam ediyor” cevabı veriliyor; ancak 13 gündür hiçbir Türk Telekom ekibi gelmedi.

Gerçekten çok mağduruz. Bu durumla ilgili ne yapabiliriz? Lütfen bize yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müdürlüğe gittiniz mi? Veya müdürlüğe sorununuzla ilgili bir dilekçe verdiniz mi? Yapmadıysanız, bir dilekçe hazırlayın ve müdürlüğe verin. Dava işlemleri daha uzun sürer.

Merhaba. Sizlerden yardım istiyorum. 19 Mayıs 2025 tarihinde belediye ekipleri, yola asfalt dökümü işlemi sırasında internet altyapısı kablosunu kopardı. Bunun üzerine, o gün içerisinde teknik destek talebinde bulundum. İki gün geçti, hiç ses seda yoktu. Evimizden çıkan kabloyu takip ettim ve kutunun yerini buldum. Ardından oradan çıkan ana kabloyu buldum ve takip ettim, yol başında, yerden yaklaşık 1 metre yukarıda kopmuş olduğunu gördüm.

Müşteri hizmetlerine bağlanıp durumu bildirdim. Bir süre geçti, yine ne bir arama yapıldı ne de gelip bir inceleme gerçekleştirdiler. Daha sonra sürekli şikayet bildirdik, yine de gelen olmadı. Birkaç gün önce CİMER'e durumu bildirdim ve şikayet ettim. Daha sonra müşteri hizmetlerini tekrar aradım, aciliyet durumunu ve yapılmaması hâlinde cayma bedeli olmadan hizmetten çıkacağımızı bildirdik.

Bugün neredeyse 13 gün oldu. Ne teknik ekip gelip inceleme yaptı ne de bize durumumuzla ilgili bir arama yapıldı. Kişisel telefonlarımızın interneti kalmadı. Bir kablo bağlamak için 13 gün çok uzun bir süre. Aradığımızda sürekli “teknik inceleme devam ediyor” diyorlar; ancak 13 gün boyunca hiçbir Türk Telekom ekibi gelmedi.

Çok mağduruz. Durumla ilgili ne yapabiliriz? Lütfen bize yardım edin.
Türk Telekom devlete bağlı, bir şey çıkmaz oradan. TurkNet'e falan geç en azından ilgilenirler.

Merhaba. Sizlerden yardım istiyorum. 19 Mayıs 2025 tarihinde belediye ekipleri, yola asfalt dökümü işlemi sırasında internet altyapısı kablosunu kopardı. Bunun üzerine, o gün içerisinde teknik destek talebinde bulundum. İki gün geçti, hiç ses seda yoktu. Evimizden çıkan kabloyu takip ettim ve kutunun yerini buldum. Ardından oradan çıkan ana kabloyu buldum ve takip ettim, yol başında, yerden yaklaşık 1 metre yukarıda kopmuş olduğunu gördüm.

Müşteri hizmetlerine bağlanıp durumu bildirdim. Bir süre geçti, yine ne bir arama yapıldı ne de gelip bir inceleme gerçekleştirdiler. Daha sonra sürekli şikayet bildirdik, yine de gelen olmadı. Birkaç gün önce CİMER'e durumu bildirdim ve şikayet ettim. Daha sonra müşteri hizmetlerini tekrar aradım, aciliyet durumunu ve yapılmaması hâlinde cayma bedeli olmadan hizmetten çıkacağımızı bildirdik.

Bugün neredeyse 13 gün oldu. Ne teknik ekip gelip inceleme yaptı ne de bize durumumuzla ilgili bir arama yapıldı. Kişisel telefonlarımızın interneti kalmadı. Bir kablo bağlamak için 13 gün çok uzun bir süre. Aradığımızda sürekli “teknik inceleme devam ediyor” diyorlar; ancak 13 gün boyunca hiçbir Türk Telekom ekibi gelmedi.

Çok mağduruz. Durumla ilgili ne yapabiliriz? Lütfen bize yardım edin.
En fazla özür dilerler, 2-3 fatura biz ödeyelim derler o kadar. Ceza yiyeceklerini sanmiyorum ama yine de CİMER'e başvurabilirsin. Dava yolu ile ilerleme uzun sürer, avukatin onlarinki gibi güçlü değilse suçlu sen olursun.

Bedelsiz taahhütten cayma hakkın bulunuyor, THH başvurabilirsiniz.
Ben önceden birkaç kere şikayet ettim, CİMER'e de ettim, avukata da gittim. Avukat bana açık açık dedi davayı açarım ama kazanamazsin, boşu boşuna zaman kaybı olur.

Ben bilmediğim konu hakkında yorum yapmam git araştır bakalım kaç kişisel dava ile büyük sirket kazanmış, eğer çok önemli bir şey değilse kazanma olasılığı yok.

Bunu demezler emin olabilirsin, TT ile ilgili konuları MH ile veya Cimer'le çözme konularını bir kenara bırakmak gerek. Özellikle Techolay'da bu bilinci oluşturmamız gerek.

Arkadaşlar bizim dilimizden MH anlamaz, TT MH'ı zaten dümdüz kara cahil. Türk Telekom Müdürlüğüne gidip gerekli dokümanlarla, kablonun fotoğrafıyla ve konumuyla güzel bir şekilde dosyalayıp iletmeniz gerekiyor. Müdürlüğe gidipte pasifte davranmayın, dokümanları güvenliğe bırakıp sırtınızı dönüp gitmeyin.

Konuştuğunuz kişiden kart isteyin, ayakta duran temsilciler ile konuşmamaya çalışın. İşler, özellikle Türk Telekom tarafında Cimer ve BTK ile yürümüyor maalesef. Hangi Müdürlüğe bağlıysanız onlar bıkana kadar, gerekirse kendinizi rezil edene kadar gidin o Müdürlüğe. Aldığınız karttaki numarayı bol bol arayın, süreçte son durumu sorun.