khalil

Gelişen
Turkcell’den Telekom’a geçiş: Harika Tarifeler

Bunu bilmeyenlere, unutanlara yazıyorum.

8 Ekim tarihinde sabah 10-11 gibi kardeşim Telekom bayisine gitti. Eski kimlik olduğu için başvuruyu kabul etmediler. Merkez binaya gönderdiler, oradaki memur eski kimlikle kayıt yaptı ama bu başvuru kabul olmayabilir dedi.

Akşam Telekom müşteri hizmetlerini aradık. Görevli 1-2 dakika başvurumuza baktı, 18 saat sonra hattınız açılacak dedi. Biz şaşırdık, 2-3 gün bekleyeceğimizi sanıyorduk. 24 saatte oluyormuş demek ki. Memurdan rica ettik, 10 Ekim Cuma sabahını not aldı, bunu arkadaşlarıma ileteceğim dedi (maille). 5-6 saat sonra mesaj geldi: 10 Ekim 2.30’da hattımız açılacakmış.

Eğer 9 Ekim’de açılsaydı herhalde 1.000-2.000 TL ceza yerdik. Artık operatörler son gün bile başka yere geçseniz cayma bedeli uyguluyor. Geçen sene böyle bir şey yoktu. “Cayma bedeli şikayetvar” yazın Google’a, bu konuda bir sürü şikayet göreceksiniz. Aman dikkat edin.

9 Ekim akşamı Turkcell’i aradık, müşteri hizmetlerine dedik ki: “Gece yarısı taahhüdümüz sona eriyor, taahhüdümüzü yenilemeyin.”
Turkcell müşteri hizmetleri “Olmaz öyle şey” dedi: “Taahhütsüz fiyat üzerinden size bir günlük fatura keseceğiz.” 730 TL taahhütsüz fiyatmış. Bakalım vergilerle birlikte bize kaç lira kesecekler.

Yatmadan önce sim kartı çıkardık. 10 Ekim sabahı Telekom’un sim kartını taktık. Ayarlardan sim kartı kilitlediğimiz için artık PIN koduyla uğraşmıyoruz.

7-8 tane peş peşe mesaj geldi:
  • 2 dakika bekleyin, mesajı açın, “sohbeti başlatın”a basın.
  • Alıcı kısmına 5555 yazın, alttaki mavi renkli “enter” tuşuna basın.
  • Ekranın aşağısındaki kısa mesaj yazan yere soz yazın ve SMS okuna basarak gönderin.

Size hemen mesaj gelecek, ona hemen onay yazın ve gönderin. Artık hattınızı indirimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Taahhütlü oldunuz şimdi. Mesela şu anki kampanya: 30 GB + 1000 DK + 250 SMS = 250 TL Fatura kesimi 23’ü. Tutarı 110 TL gözüküyor. Uygulamada önce 250 TL gözükebilir, 2-3 saat sonra düzelecektir.

2-3 saat sonra “Fatura üst sınırınız 100 TL” gibi bir mesaj gelirse telaşlanmayın, o önemsiz bir mesaj. Uygulamayı indirmeyi unutmayın. Wi-Fi ile yaparsanız daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu operatörlerin kafasına göre fiyat vermesini anlamıyorum. 30 GB'ı ben 350 liradan alıyorum, arkadaşım mesela 450, ne bileyim annem 200. Yeni müşteri saçmalığına hiç girmiyorum ha, kaç yıllık müşteri olursunuz tek kampanya yok, gidip hat değiştirip gelirsiniz hop indirim çıkar.

Cayma bedeli hattın taahhüt bitimine kalan gün sayısı kadar hesaplanır. Aynı gün geçmek zorunda değilsin. 1 gün kala değiştirdim ve 18 TL cayma bedeli çıktı

Anlatım şekliniz biraz karmaşık geldi bana sanırım. Ben de TurkTelekom taahhütümün bitmesine 1 gün kala aradım ve taahhütümün yenilenmesini istemediğimi ve faturasıza geçiş yapmak istediğimi söyledim. Beni faturasıza geçirdiler ve geçiş paketi tanımladılar 3GB ama maşallah kaç gündür kullanıyorum bitmiyor öyle bir paket. Her neyse bunu 180 TL olarak en son faturama yansıttılar ve onu ödedim herhangi bir ek ücret ödemedim. Bu paketim bitmeye yakınken de Turkcell'in 60GB 420TL tarifesine geçeceğim.