Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Şu anda bir İSS kullanıyorum. Memnunum. Hiçbir sıkıntım yok. Ama TT'nin ilk 6 ay %50 indirimi ve altyapı firması olması nedeniyle bir düşündüm.

Şöyle bir sıkıntı var. Altyapı max 64 Mbps destekliyor. 100'lük tarife almıştım. İSS tarife 100 olmasına rağmen 75 Mbps'e sabitliyordu. Bu şekilde 64'ün 60'ına kadar stabil şekilde kullanıyordum. Hani ben 10 Mbps de 10 Mbps'dir gözüyle bakıyorum.

Turk Telekom ise sistemsel olarak max 50 veriyor. Hani 100 alıp 75'e sabitleme gibi bir imkan yokmuş. Aradım.

50 alsam 43-45 Mbps alacağım. 15 - 20 Mbps'den olacağım.

Sizce ne yapmak mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak mevcut kullandığınız İSS memnunsunuz ve bir sıkıntınız yokmuş. İkincisi 6 ay boyunca indirim günün sonunda bitecek ve 10 Mbps için asla değmez fark olmayacaktır.

Tek avantajı indirim olması 6 aydan sonra gelsin zamlar yine kısır döngü yani.

Kısacası mantıksız ve değmez.

Dertsiz başınıza dert almayın. Geri dönseniz bile bıraktığınız halde bulamayabilirsiniz.

100 Mbps altı bir altyapıda taahhütsüz kullanmak mantıksız geliyor, fakat Home Office çalışıyorsanız bana yüksek hızlar gerekiyor diyorsanız tercih edebilirsiniz. Firmaları iyi/kötü yargılamakta doğru değil her bölgenin altyapısı işleyişi farklı.

İlk 6 ay %50 indirimli de sonraki 6-12 ay ne durumda? Ayrıca hesap yaptığında kullandığın İSS ile TT'nin sözleşme fiyatları ne kadar oluyor?

100'lük paket alsan sana tanımlanması gereken en yüksek değeri tanımlarlar zaten. Bence konuştuğun MH'deki kişi bilmiyor.

İlk 6 ay %50 indirimli de sonraki 6-12 ay ne durumda? Ayrıca hesap yaptığında kullandığın İSS ile TT'nin sözleşme fiyatları ne kadar oluyor?
İSS 580 TL. TT ise ilk 6 ay 360 sonraki 12 ay 720 TL. Ama başka bir İSS'den geçilirse 310 TL indirim yansıtılacak.

100'lük paket alsan sana tanımlanması gereken en yüksek değeri tanımlarlar zaten. Bence konuştuğun MH'deki kişi bilmiyor.
Sistemsel olarak izin vermiyor. Başvuru ekranında ilgili yerde adres girdisi sonrası sunduğu max hız 50 Mbps.

Son düzenleme:
Halihazırda güzel çalışıyorsa macera aramayın 100-200 lira için. TT ile taahüt yaparsanız ve bu sefer sorun çıkarsa hiç ayrılamazsınız cayma bedeli yüzünden. Arada ciddi bir fark yoksa ayrılmayın derim.

Halihazırda güzel çalışıyorsa macera aramayın 100-200 lira için. TT ile taahhüt yaparsanız ve bu sefer sorun çıkarsa hiç ayrılamazsınız cayma bedeli yüzünden. Arada ciddi bir fark yoksa ayrılmayın derim.
TT hani altyapı sahibidir diye dedim. Ki fiyat olarak TT yine daha pahalı oluyor. Ama diğer yandan kullandığım İSS zam yapmıyor. Yılda sadece 1 kez. Onu da yaptı. Durum bu.

TT hani altyapı sahibidir diye dedim. Ki fiyat olarak TT yine daha pahalı oluyor. Ama diğer yandan kullandığım İSS zam yapmıyor. Yılda sadece 1 kez. Onu da yaptı. Durum bu.
Hocam bakır tarafı çok pimpirikli, fiber olsaydı yerleşik altyapınız neyse ona geçin derdim fakat ortada kullandığınız ISS ile iyi bir deneyiminiz var. Bence heyecan aramadan kullandığınız ISS ile devam edin.