Türk Telekom'da DNS Override nasıl yapılır?

MrTakovic

Uzman
Merhaba arkadaşlar, bugün TurkNet aboneliğimi iptal edip Türk Telekom internet aboneliğimi başlattım. Aynı gün bağlantı sağlandı ancak sorun şu ki Discord vb. sitelere erişemiyorum. TurkNet'te böyle bir sorun yaşamıyordum, sanırım yaşadığım en kötü deneyim olabilir. Bu konuyla ilgili GoodbyeDPI, Splitwire, VPN gibi yazılımlar kullanmak istemiyorum, daha teknik olarak DNS override edebileceğimiz bir yöntem var mı sizlere danışmak istiyorum. Mesela Cloudflare Zero Trust vb. sistemler kullanabilir miyiz? İnternet hızım etkilenmeden nasıl bu durumu çözebilirim?

@Recep Baltaş sizleri de konu hakkında bilginiz varsa yorum yapmaya davet ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Routerdan DNS'i manuel olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapabilirsin. Tüm cihazlara etki eder.

Routerdan DNS'i manuel olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapabilirsin. Tüm cihazlara etki eder.
Hayır, bu Türk Telekom operatöründe geçersiz. Modemi teslim alır almaz ilk yaptığım işlem bu oldu ancak işe yaramadı.

Konu da belirttiğim üzere VPN, Splitwire, GoodbyeDPI gibi yazılımlar kullanmak istemiyorum. İnternet hızım ve ping değerlerim etkinlenmeden sorunu çözmem lazım.
Yani GoodbyeDPI tek çözümün şuan. Discorda chromedan giriyorsan TCH ve Güvenli DNS ayarlarını aktif et derdim ama hızı etkilemeden yapayım diyorsan DPI kullanacaksın.

Ne yazık ki TurkNet harici sadece DNS değiştirerek çözüm yok, kendi içlerinde de DPI atıyorlar çünkü. Uygulama kullanman gerekiyor.

Hayır, bu Türk Telekom operatöründe geçersiz. Modemi teslim alır almaz ilk yaptığım işlem bu oldu ancak işe yaramadı.
Geçersiz değil, DNS yine değişiyor. Fakat Discord yine engellenmiş olarak kalıyor (Superonline gibi değil onu belirtmek istedim). Zapret kullanabilirsiniz veya GoodbyeDPI. Sadece DNS ile erişmek tek Turknet için mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…