Durumlar pek öyle değil, İstanbul'un Avrupa yakasında Turknet neredeyse her yerde var artık, Anadolu yakasında ise Turkcell altyapısı çok yaygın, bunların yanı sıra Türksat Kablonet altyapılar var, bazı ilçelerde mesela Fatih'te artık Vodafone altyapısı var.
Seçeneklerimiz çoğalmaya başladı, İstanbul gibi bir metropoldeki bütün aboneleri kaybetmek istiyorlarsa satsınlar 1500 liraya, Telekom'un batması işimize gelir, belki ileride daha düzgün yönetilir.
Açıkçası VDSL kullanıyorum ve arızalı buna rağmen başvurmadım altyapı için. (Maksimum 100m var aramda başvursam gelirdi muhtemelen.) Sadece Telekom'a blöf yapma aracı benim için Turkcell. Hem cihaz değişimine izin verme hem bana ait kullanıcı adı şifreyi verme, zaten pingler ortada üstüne süs olarak sansürü ekledin mi tamam bitti benim içim. Vodafone bölgeme Türk Telekom'dan fiber çekti baz istasyonu için, kendi altyapısını getirmez gelse de ben kullanmam. Kablonet belki olabilir televizyonlu paketleri çok uygun oluyor diye o da.

İngiltere fiyatları aşağıda. 24 aylık toplam ücret 471 Sterlin. Aylık ortalama 19,63 Sterlin. Eğer kullandığınız ISS firmasını bırakıp yenisine geçerseniz 100 Sterlin bonus alıyorsunuz. 24 ay boyunca ödeyeceğiniz tutar 371 Sterlin oluyor ve aylığı 15,4 Sterlin yapıyor. Bu da asgari ücret alan bir İngiliz'in yaklaşık 1 saatlik maaşı.

Eki Görüntüle 257366
Turuncu forumda yurtdışından internet alıp Türkiye'de kullanan biri vardı yıllar önce nasıl yaptı falan hiç açıklamadı, acaba diyorum.:kikirde:

Açıkçası VDSL kullanıyorum ve arızalı buna rağmen başvurmadım altyapı için. (Maksimum 100m var aramda başvursam gelirdi muhtemelen.) Sadece Telekom'a blöf yapma aracı benim için Turkcell. Hem cihaz değişimine izin verme hem bana ait kullanıcı adı şifreyi verme, zaten pingler ortada üstüne süs olarak sansürü ekledin mi tamam bitti benim içim. Vodafone bölgeme Türk Telekom'dan fiber çekti baz istasyonu için, kendi altyapısını getirmez gelse de ben kullanmam. Kablonet belki olabilir televizyonlu paketleri çok uygun oluyor diye o da.
Geçenlerde Superonline FTTB'den TurkNet VDSL'e geçtim. VDSL için gelen FTTC kutusu bodrumdaydı, yani bir nevi FTTB gibi bir şey oldu. Hat değerlerim ve ping değerlerim yarı yarıya düştü. Bufferbloat sonucum indirmede +2 ms, yüklemede ise +0 ms oldu.
1781513027391.webp

Turuncu forumda yurtdışından internet alıp Türkiye'de kullanan biri vardı yıllar önce nasıl yaptı falan hiç açıklamadı, acaba diyorum.:kikirde:
Turkcell'in verdiği hizmetin kötü olduğunu biliyorum, ben de sevmiyorum, ama Telekom-Turkcell farkını anlayacak kişi sayısı %1-2'yi geçmiyor, herkes bu forumlardaki kadar bilgili değil. Mesela benim toplu konutlarda veya sitelerde yaşayan tüm tanıdıklarım ve arkadaşlarım Turkcell kullanıyor, onlar anlamıyor ki hangisi iyi hangisi kötü. Fiyata bakıp tercih yapıyorlar, Turkcell 1000 Mbit'i son birkaç aydır inanılmaz ucuza veriyor, bu yüzden herkes Turkcell'e geçiyor.

Geçenlerde Superonline FTTB'den TurkNet VDSL'e geçtim. VDSL için gelen FTTC kutusu bodrumdaydı, yani bir nevi FTTB gibi bir şey oldu. Hat değerlerim ve ping değerlerim yarı yarıya düştü. Bufferbloat sonucum indirmede +2 ms, yüklemede ise +0 ms oldu.Eki Görüntüle 257367
Hocam şu internette SQM ile daha az ping alıyorum cs'de Turkcell kullanan arkadaşıma göre durumlarını varın siz hesap edin .

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-05-17 235353.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-17 235353.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 11
Geçenlerde Superonline FTTB'den TurkNet VDSL'e geçtim. VDSL için gelen FTTC kutusu bodrumdaydı, yani bir nevi FTTB gibi bir şey oldu. Hat değerlerim ve ping değerlerim yarı yarıya düştü. Bufferbloat sonucum indirmede +2 ms, yüklemede ise +0 ms oldu.Eki Görüntüle 257367
Arkadaşlarım var Turkcell SO kullanan, her akşam ping sorunu ve hız düşmesi sorunları yaşıyorlar, Turkcell'in ne kadar berbat hizmet verdiğini anlatıyorum onlara detaylıca, yarım saat dil döküyorum.
En sonunda yine diyorlar ki ''Ama en iyi hizmeti veren en kaliteli firma Turkcell, eskiden Türk Telekom kullanırken 10 Mbit alıyordum pingim 1500 oluyordu, Turkcell daha iyi moruk''

Turkcell'in verdiği hizmetin kötü olduğunu biliyorum, ben de sevmiyorum, ama Telekom-Turkcell farkını anlayacak kişi sayısı %1-2'yi geçmiyor, herkes bu forumlardaki kadar bilgili değil. Mesela benim toplu konutlarda veya sitelerde yaşayan tüm tanıdıklarım ve arkadaşlarım Turkcell kullanıyor, onlar anlamıyor ki hangisi iyi hangisi kötü. Fiyata bakıp tercih yapıyorlar, Turkcell 1000 Mbit'i son birkaç aydır inanılmaz ucuza veriyor, bu yüzden herkes Turkcell'e geçiyor.
Evet normalde 700 tl iken bölgemde 600 tl artı 3 ay tv+ mı ne sunuyormuş.

Öyle olsaydı yerli firmalar kalmazdı :) İyi ki NetSpeed'in 1 yıllık kampanyasına katılmıştım. Aylık 350₺ 100 MBPS VDSL.
Baya zor bir olay beklide bitmiştir şimdiye kadar, ama mantık olarak sadece yol kiralıyor aldığı operatöre kadar, sonrası operatörden diye biliyorum.

Yakın zamanda 50Mbps Superonline'dan aynı fiyat olması sebebiyle 1Gbps paketine geçtim. TV+ ve HBO da dahil tabii ki. Çoğu platformda gömüldüğü kadar da kötü bir hizmetleri yok açıkçası. En azından bomboş 16Mbps pakete 1000 TL vermemiş oluyorum.

Arkadaşlarım var Turkcell SO kullanan, her akşam ping sorunu ve hız düşmesi sorunları yaşıyorlar, Turkcell'in ne kadar berbat hizmet verdiğini anlatıyorum onlara detaylıca, yarım saat dil döküyorum.
En sonunda yine diyorlar ki ''Ama en iyi hizmeti veren en kaliteli firma Turkcell, eskiden Türk Telekom kullanırken 10 Mbit alıyordum pingim 1500 oluyordu, Turkcell daha iyi moruk''
Bazı insanlar deneyimlemeden anlamıyor makina öğrenimiyle çalışıyor atalarımız gibi. Ben laf anlatmayı bıraktım kafalarına göre iş yapıyor arkadaşlarım.

Yeni zamlı fiyatlar yayınlandı. 1000 Mbps tarife ortalama 1.000-1.100 TL'den 1.450 TL'ye çıkmış.

Eki Görüntüle 257363

Bilgi: 1 Temmuz'da diğer firmalar da zam yapacak. Hepsinde 1000 Mbps aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor bu da ufak bir tüyo veriyor diğer firmaların yapacağı zam hakkında.

EK BİLGİ: Bölgesel indirimler daha az zam yemiş alacak varsa bakabilir konudan.
1. Modem ücreti dahil mi?
2. Download/Upload simetrik mi?
3. Yoğun saatlerde ping veya hız düşüşü var mı?

Zam yapacaklarına öncelikle şu sorunlara baksın. 100 Mbps ile 1000 Mbps arasında çok fiyat farkı yokken en düşük kullanan niye çok ödüyor?