Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cartel

Yetkin
Merhaba bu ay içinde evlere turuncu fiber optik kablo çekti Türk Telekom, üstünde Türk Telekom fiber optik yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu kablo ile 1000 Mbps civarında alabilir miyiz yoksa 100 Mbps civarı mı verirler? 1000 Mbps istersek veriyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
FTTH ise yani sonlandırma modemindeyse bunu 100'e ya da 200'e sınırlayan bir faktör olamaz. Ama TT paket satabilir mesela 100, 150, 200 sallıyorum. Altyapından kaynaklı değil, paket kaynaklı sınırlaman olur. Onun harici 1000 Mbps alırsın paketin parasını verirsen.

Bu bahsettiklerin FTTB olduğundan olabilir. Binaya kadar fiber, sonrasını bakırla devam edip modeme girmişlerdir.
FTTH ise yani sonlandırma modemindeyse bunu 100'e ya da 200'e sınırlayan bir faktör olamaz. Ama TT paket satabilir mesela 100, 150, 200 sallıyorum. Altyapından kaynaklı değil, paket kaynaklı sınırlaman olur. Onun harici 1000 Mbps alırsın paketin parasını verirsen.

Bu bahsettiklerin FTTB olduğundan olabilir. Binaya kadar fiber, sonrasını bakırla devam edip modeme girmişlerdir.

Çözüm

İşte tam bunu öğrenmek istiyordum. Çok net açıklanmış. Bu konuda bu cevapla aradığımı buldum.