Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Bu kablonun ucunda ADSL uç bağlıydı normalde ve ben onu yanlışlıkla kopardım masayı çekerken. Makasla denedim olmuyor pense ile denedim kesmiyor çelikli bir kablo sanırım.
Bu kablonun ucunu tekrar nasıl açacağım?
Görsel örnek olması amacıyla internetten alınmıştır. Bendeki kablonun ucunda böyle renkli kablolar vardı ama koptu tekrar nasıl açacağım?

IMG_20250127_161808.webp

Çözüm
100'den fazla yapmışımdır aslında basit bir olay kablo dandik olabilir yankeski bıçak veya makas ile de yapabilirsin örnek video vereyim ama kafanı karıştırmasın adam CAT5'e telefon kablosu bağlıyor ama mantık aynı UC uca ekleme.

Son düzenleme:
Çakmakla ısıtıp plastiğini sökebilirsin. Yeni RJ11 takacaksan ucunu açmana gerek yok.

Hocam denedimde bu plastik o kadar lanet bir şey ki kopmak yerine yanmaya başladı içerisi plastik kokusundan battı.
Hadi yansın bari dedim içindeki renkli kablolarda yandı. Türk Telekom ekibini bunu yaparken görmüştüm özel bir pensesi vardı. Ama RJ45 pensesiyle karışmasın özel bir penseydi. Bu arada bende RJ45 penseside var kendi internet kablomu kendim yapabiliyorum. Sıkıntı şu siyah kalın koruma plastiğinde.

Hocam denedimde bu plastik o kadar lanet bir şey ki kopmak yerine yanmaya başladı içerisi plastik kokusundan battı.
Hadi yansın bari dedim içindeki renkli kablolarda yandı. Türk Telekom ekibini bunu yaparken görmüştüm özel bir pensesi vardı. Ama RJ45 pensesiyle karışmasın özel bir penseydi. Bu arada bende RJ45 penseside var kendi internet kablomu kendim yapabiliyorum. Sıkıntı şu siyah kalın koruma plastiğinde.

Hocam bence en doğru karar ekipleri çağırmak. Allah korusun zarar falan görür sonra 10 ay internet yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence en doğru karar ekipleri çağırmak. Allah korusun zarar falan görür sonra 10 ay internet yok.

Doğru ama ekipler çok yoğunmuş Türk Telekom'u konuyu açtıktan sonra arayıp arıza kaydı bıraktık. Müşteri hizmetleri ekiplerin ancak 3 gün veya 5 gün sonra gelebileceğini genel yenileme çalışması olduğu için gecikeceklerini söyledi.

100'den fazla yapmışımdır aslında basit bir olay kablo dandik olabilir yankeski bıçak veya makas ile de yapabilirsin örnek video vereyim ama kafanı karıştırmasın adam CAT5'e telefon kablosu bağlıyor ama mantık aynı UC uca ekleme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm