Türk Telekom'un fiber modemi yerine nasıl farklı modem kullanılır?

pawrien

Çalışkan
Selamlar. Dün fiber internet bağlandı ve ZTE H3600P model modem verildi. Kendi modemim Keenetic. Keenetic arayüzünden “Diğer router’dan kullanıcı verilerini al” özelliğini denedim fakat bilgileri çekemedi. Daha önceden kaydettiğim PPPoE kullanıcı bilgilerimi ben girdim ve TT’nin modeminin MAC adresini de ekledim, ancak PPPoE kısmında “Bağlantı hatası” uyarısı alıyorum.

Acaba bu yöntemi fixlediler mi, yoksa bir yerde hata mı yapıyorum? Belki de kullanıcı adı veya şifrem değişmiştir. PPPoE şifremi nasıl öğrenebilirim?

Türk Telekom zaten PPPoE bilgilerini SMS ile iletiyor. Siz eski modeminizden sadece VLAN ID kontrol edin. Sonrasında PPPoE ID şifre VLAN ID ve mtu boyutu ile kullanabilirsiniz.

Türk Telekom zaten PPPoE bilgilerini SMS ile iletiyor. Siz eski modeminizden sadece VLAN ID kontrol edin. Sonrasında PPPoE ID şifre VLAN ID ve mtu boyutu ile kullanabilirsiniz.
Vlan ID hatalı girmişsin.
oldu hocam. teşekkürler. bende çalışan VLAN ID 35.
Bu arada bunu yaptıktan sonra IPv4 ayarı altında "IP ADRESI ATANAMADI" yazmaya başladı. VLAN ID ayarını yapmadan önce IP ataması yapıyordu ama bu ayardan sonra yapmamaya başladı, normal mi? İnternet var şu an.

Bu arada garip bir şekilde CloudFlare Speed Test'te hız testi yaptığımda VDSL'deyken Network Quality Score sonuçlarının 2 tanesi "Great" 1 tanesi "Good" idi. Fibere geçince "hem türk telekomun hem de benim keenetic'in" bu sonuçlar "Poor" olmaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir?
Cs2'de de ortalama 50 - 60 ms alırdım onda da değişen bir şey olmamış. Normal midir acaba?
QoS ayarı yapılı bu arada Keenetic modemde. Öncelik oyunlarda. bufferbloat testleri "A+" idi VDSL'deyken. Şu an fiberde "D"

Son düzenleme:
PPPoE kullanıcı adınızın sonuna @ttnet ibaresini eklemeyi unutmayın.

VLAN ID ise genellikle 35 ve çoğunlukla MAC kopyalamaya da gerek kalmıyor. Bu öneriler çözüm vermezse kaçırdığınız bir nokta kalmaması adına video rehberi inceleyebilirsiniz:

teşekkürler. videoyu izledim de VLAN ID kısmını atlamışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…