Türk Yıldızları'nda da kullanılan Canadair NF-5/F5 uçağını tanıyalım!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YLN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 624
  • Etiketler Etiketler
    türk
Ankara'ya gittiğinde ilk işin havacılık müzesine gitmek olsun. Anladığım kadarıyla Sovyet jetleri hoşuna gidiyor, var orada bayağı.

Ankara'ya gitme ihtimalim var hocam ne güzel. Evet doğru bildiniz Sovyet jetlerine bayılıyorum.

Ankara'ya gitme ihtimalim var hocam ne güzel. Evet doğru bildiniz Sovyet jetlerine bayılıyorum.

Bana da ne hikmetse hiç güven vermiyor Sovyet jetleri... Özellikle o kısa kullanım ömrüne sahip Saturn motorlar, işlevine kıyasla gereksiz büyük gövde yapısı, radarlara kolaylıkla yakalanabilme gibi gibi .

İfadeler: YLN
Bana da ne hikmetse hiç güven vermiyor Sovyet jetleri... Özellikle o kısa kullanım ömrüne sahip saturn motorlar, işlevine kıyasla gereksiz büyük gövde yapısı, radarlara kolaylıkla yakalanabilme gibi gibi .

Ya aslında haklısın Sovyet jetleri biraz da korkutucu batının ve Amerika'nın jetleri daha gelişmiş ama ben Sovyet mühendisliğinden yanayım.

Ya aslında haklısın Sovyet jetleri biraz da korkutucu batının ve Amerika'nın jetleri daha gelişmiş ama ben Sovyet mühendisliğinden yanayım.

Vallahi ben o Rusya - Ukrayna savaşında tek motorlu F-16 ile kolaylıkla düşürülebilen SU-35 ve SU-35S'leri gördükten sonra mümkün mertebe Rusya - Çin'in savunma sanayilerinden uzak durulmasından yanayım .

Neyse ki yönetim Eurofighter için inat etti de SU serisi uçaklara yönelmedi . Gerçi Eurofighter da pek iyi sayılmaz ama kötünün iyisi işte, hem bizde AESA radarlı uçak da yok .

Pilotların tecrübesi ile de alakalı olabilir F15 ve su 35 olayının Ukrayna paralı asker alıyor zaten bayağı da bir para veriyor zaten ölecek para versem ne yarar vermesem ne yarar kafasıyla bakıyor Ukrayna yönetiminin bir kısmı.

Rus jetleri başlarda hibrit FBW kullanıyordu, kokpitleri de berbattı. Zamanla sistem bilgisayar odaklı oldu. Radar olarak gerideydiler su an bilemiyorum (Zason N007 gibi radarlarla bir tik iyi denebilecek seviyeye geldiler, yani milat sayilabilir. Modern PESA'lara da N011M ve N-035 dersek, AESA'ya gecislerini arastirmam gerek zira Su-57 bile PESA kullaniyor olabilir) ama füze açısından bence hala gerideler. R-77-1 ve benzer modernizeli modeller tırt diye düşünüyorum. Çinliler artık kendi mühendisliğini yapıyor, nispeten daha iyiler. AESA radarlı ARH ve IG güdümlü fuzeyle Hint Rafael'ini vurdular. Bilgimiz sınırlı ama R73 gibi füzeler FOV-based IRCCM kullaniyor. AIM-9'un güncel varyantlarina gore gerideler. Ayrıca, Rus cikmasi E yani export R73'ler falan iyice teneke. Ruslardan silah almış ülkeler hala bunlari kullaniyor.

Bir karesinde Ukraynalilar tekneden Mi-8'e R73 bile atmıştı

İfadeler: YLN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…