Günümüz çağında en anlam veremediğim olay. Türkçe yama yapanlara lafım yok, lakin eğer bu .exe indirmesinin kendilerine bir faydası yoksa bayağı rahatsız edici bence. Sadece birkaç dil dosyası atıp konumdaki dosyalarla değiştirebileceğim basit bir şeyi neden .exe aracılığı ile yapıyorum?

Günümüz çağında en anlam veremediğim olay. Türkçe yama yapanlara lafım yok, lakin eğer bu .exe indirmesinin kendilerine bir faydası yoksa bayağı rahatsız edici bence. Sadece birkaç dil dosyası atıp konumdaki dosyalarla değiştirebileceğim basit bir şeyi neden .exe aracılığı ile yapıyorum?
Bilgisayardan anlamayan son kullanıcı kolaylığı için aslında iyi bir şey. Ama direkt ne olduğu belirsiz binary indirmek benim de hoşuma gitmiyor. Ayrı seçenek olarak ZIP formatında ve bir benioku.txt kesinlikle şart ya..

Bilgisayardan anlamayan son kullanıcı kolaylığı için aslında iyi bir şey. Ama direkt ne olduğu belirsiz binary indirmek benim de hoşuma gitmiyor. Ayrı seçenek olarak ZIP formatında ve bir benioku.txt kesinlikle şart ya..
2 ayrı seçenek sunabilirler ama bir oyunu Türkçeleştirmek için muhtemelen YouTube'da 12 milyon tane falan içerik vardır. Ben neden senin ne olduğunu bilmediğim lisanssız derlemeni çalıştırıyorum 2-3 KB'lik dosya için.

Eskiden de böyleydi ki? Şu an daha kötü, keşke dediğin gibi .exe uzantılı paylaşsalar da kursak. Seni saçma sapan launcherlara mahkum ediyorlar.

.exe dosyasını arşiv yöneticisi ile çıkartmayı denedin mi? Çalıştırıp şüphelendiğin kodların çalışmasına engel olabilirsin. Sonuçta bir container.

Katılıyorum size. Yamacıların bu yöntemi seçmesindeki temel nedenler, ya da bir nevi bahaneleri, genellikle kolay kurulum sağlamak ve yamanın çalınmasını engellemek oluyor. Gel gelelim, emeği çalmak isteyen insan her türlü bir yolunu bulup bunu yine yapıyor. Kolay kurulum meselesi için de manuel dosyalar verilip YouTube üzerinden rehber videoları hazırlanabilir. Hatta geçmişte bunu yapan birileri vardı; Resident Evil 2 Remake ve Life is Strange Remastered oyunları için yamaları doğrudan pak formatında, yani herhangi bir exe dosyasına ihtiyaç duymadan hazırlamışlardı. Ancak o kişiler de şu an piyasada pek görünmüyor. Kısacası günümüzdeki Türkçe yamacılar exe formatı kullanmaya fazlasıyla özen gösteriyor, dosyaları saf veya manuel olarak paylaşanların sayısı ise maalesef çok azaldı.