liseavcisi

Çalışkan
Arkadaşlar kullandığım internet Turkcell Superonline 1000MBPS, ilk ay düzgün verdi. Şu an 4 telefon internete bağlıyken ancak 3'ü kapalı yani hiçbir işlem yapmazken sadece 180 MB iletebiliyor. Bilgisayarda maksimum 95 MB veriyor. Upload, downloaddan daha fazla şu an.

Bilgisayar Ethernet portun local de 100 ile buluşmuş olabilir. 100 Mbps ile buluştuysa 94 95 civarı verir. Kablosuz da ise 2.4 mü bağlısınız 5 mi bağlısınız birçok faktör var.

Kablosuz bağlantıda bahsettıgın Mbps'leri alman son derece normal. Önemlı olan kablo ıle gelen hızda. Telefondan kablosuz baglantıyla 180Mbps alıp PC'den 95 alman oldukça garıp bır durum, PC'ye gıden kabloyu degıstırmen gerekıyor, veya anakartında sorun olabılır.

Bilgisayar Ethernet portun local de 100 ile buluşmuş olabilir. 100 Mbps ile buluştuysa 94 95 civarı verir. Kablosuz da ise 2.4 mü bağlısınız 5 mi bağlısınız birçok faktör var.
Yani bilgisayar kablo ile bağlı. Ve şuan 95 veriyor. Nasıl düzeltebilirim

Anakart modelin ne ve kablo eski, kopuk, ezik, deforme varsa o da etkiliyor.
Anakartım Asus b550m plus

Kablosuz bağlantıda bahsettıgın Mbps'leri alman son derece normal. Önemlı olan kablo ıle gelen hızda. Telefondan kablosuz baglantıyla 180Mbps alıp PC'den 95 alman oldukça garıp bır durum, PC'ye gıden kabloyu degıstırmen gerekıyor, veya anakartında sorun olabılır.
Anakartımda ethernet portunun bozuldugunu söylediler bir iki ayarlama yapıldı ethernet giriş yaptı ama şuan da 100 veriyor

Son düzenleme:
Yani bilgisayar kablo ile bağlı. Ve şu an 95 veriyor. Nasıl düzeltebilirim?

Anakartım ASUS B550.

Anakartımda Ethernet portunun bozuldugunu söylediler bir iki ayarlama yapıldı Ethernet giriş yaptı ama şu an da 100 veriyor.

Ethernet sürücüsü güncel mi? Farklı kablo ile denediniz mi? Denetim Masası ağ bağdaştırıcıları üzerinden local bağlantı hızını buraya atar mısınız?

Dosya Ekleri

• IMG_20251028_204348_240.webp
    IMG_20251028_204348_240.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 33
Dediğim gibi local de 100 ile buluşmuş. Bu yüzden 95 Mbps alıyorsunuz maalesef. Bunun sebebi Ethernet kablosu veya Ethernet sürücüsü olabilir. İlk önce Ethernet sürücüsünü güncelleyin eğer hala düzelmez ise farklı kablo deneyin derim.
Anakartın ethernet sürücüsünü güncelleyip geliyorum