Samba

Çalışkan
Arkadaşlar, herkese iyi günler. Cuma günü Türk Telekom'un 50 Mbps internetinden Turkcell Superonline 1000 Mbps'ye geçiş yaptım. Fiber altyapı oturduğum yere yeni bağlandı. Ancak internet birkaç gündür eskisinden daha da yavaş hale geldi; Wi-Fi bile yavaşladı. Özellikle PC'den bir şeyler indirirken çok yavaş indiriyor. Sonuçları resim şeklinde ekledim. Sebebi ne olabilir? Birkaç gündür uğraşıyorum, bununla ilgili bir çözüm bulamadım. Bu arada Steam'de en fazla 270 Mbps gördü; bunun resmi yok, yukarı çıkmadı zaten. Bazen resimde gözüktüğü gibi Epic Games'te değerler birden 0'a iniyor ve ilerleme duruyor, yaklaşık 20 saniye. Nedenini bilmiyorum. Ethernet kablosu CAT6E. Wi-Fi'de ise hız testi 200‑220 Mbps arasında çıktı; testi telefondan yaptım ama bir önceki internetten daha da yavaş. Önceden böyle sorunlar yoktu, indirme hızı hepsinde ortalama 38‑47 Mbps'de takılıyordu.

Adsız5.webp

Adsız.webp

Adsız2.webp

Adsız3.webp

Adsız4.webp

Adsız7.webp

Dosya Ekleri

• Adsız6.webp
    Adsız6.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı senaryo, aynı rezillik. Birebir aynısını yaşıyorum şu anda. Modem, ONT, kablo ve aklınıza gelebilecek her şey değişti. 3‑4 defa teknik ekip gelip altyapı ve kablo kontrolü yaptı. Superonline iyi hizmet veremiyor, kesinlikle. Adamların iş modelinde müşteri memnuniyeti yok. Ne zaman arayıp ailevi değerlerine küfür etsem o zaman eski haline dönüyor. Maksimum 2‑3 gün içinde yine eskisiyle devam ediyor.
1766408348597.webp

1766408352634.webp

Başlığın ilk 2 kelimesi açıklıyor sorunu: Turkcell Superonline. Aynı sorunu ve daha nicelerini 10 yıldan uzun süre yaşadım ve sorunu ISS değiştirerek çözdüm.

Aynı senaryo, aynı rezillik. Birebir aynısını yaşıyorum şu anda. Ne zaman arasam düzeliyor, sonra geri eski haline dönüyor. Modem, ONT, kablo ve aklınıza gelebilecek her şey değişti. 3‑4 defa teknik ekip gelip altyapı ve kablo kontrolü yaptı. Superonline iyi hizmet veremiyor, kesinlikle. Adamların iş modelinde müşteri memnuniyeti yok. Ne zaman arayıp ailevi değerlerine küfür etsem o zaman eski haline dönüyor. Maksimum 2‑3 gün içinde yine eskisiyle devam ediyor.
Eki Görüntüle 212486
Eki Görüntüle 212487

Şaka gibi gerçekten. Bu arada kendi mobil verimi PC'ye bağladığımda IDM'deki indirme hızı 4 Mbps'ye kadar çıkmıştı, aradaki farka bakar mısınız... Rezillik. Hattım da Turkcell gerçi ve şu sıralar evde dahi yavaş çekmeye başladı mobil veri.

Başlığın ilk 2 kelimesi açıklıyor sorunu: Turkcell Superonline. Aynı sorun şu ve daha nicelerini 10 yıldan uzun süre yaşadım ve sorunu ISS değiştirerek çözdüm.

Keşke geçmeden araştırsaymışım. Ben de TTNET kötü sanardım. Fiber gelince fiyat da uygun olunca geçelim dedim ama eskisinden daha kötü bir internet ile karşı karşıyayım.

Aynı senaryo, aynı rezillik. Birebir aynısını yaşıyorum şu anda. Modem, ONT, kablo ve aklınıza gelebilecek her şey değişti. 3‑4 defa teknik ekip gelip altyapı ve kablo kontrolü yaptı. Superonline iyi hizmet veremiyor, kesinlikle. Adamların iş modelinde müşteri memnuniyeti yok. Ne zaman arayıp ailevi değerlerine küfür etsem o zaman eski haline dönüyor. Maksimum 2‑3 gün içinde yine eskisiyle devam ediyor.
Eki Görüntüle 212486
Eki Görüntüle 212487
Hocam bunun belli bir çözümü falan yok mudur ya? 1 haftadır böyle. Müşteri hizmetlerini aradım sonuç çıkmadı. 50 kbps hız ile takılıyorum kafayı yedim artık. DNS ayarları da işe yaramıyor. 50mbps ye çıksa bile razıyım ya. steam indirmeye çalışıyorum yarım saattir yüklenmedi mesela

Son düzenleme:
Şaka gibi gerçekten. Bu arada kendi mobil verimi PC'ye bağladığımda IDM'deki indirme hızı 4 Mbps'ye kadar çıkmıştı, aradaki farka bakar mısınız?.. Rezillik. Hattım da Turkcell gerçi ve şu sıralar evde dahi yavaş çekmeye başladı mobil veri.

Keşke geçmeden araştırsaymışım. Ben de TTNET kötü sanardım. Fiber gelince fiyat da uygun olunca geçelim dedim ama eskisinden daha kötü bir internet ile karşı karşıyayım.

Hocam bunun belli bir çözümü falan yok mudur ya? 1 haftadır böyle. Müşteri hizmetlerini aradım sonuç çıkmadı. 50 Kbps hız ile takılıyorum kafayı yedim artık. DNS ayarları da işe yaramıyor. 50Mbps'ye çıksa bile razıyım ya. Steam indirmeye çalışıyorum yarım saattir yüklenmedi mesela.

Ben çözemedim 1 aydır. Sözleşmem bittiği anda TT fibere geçeceğim.