Pelseus

Gelişen
Merhaba, Turkcell Superonline kullanıcısıyım. 950 MBPS indirme, 50 MBPS yükleme alıyorum. Pingim 24 ms ve Valorant dahil diğer oyunlarda normalden yüksek ping alıyorum. Yan blokta VDSL internetle 9 ms ping alınıyor. Turkcell ile iletişime geçtiğimde önce statik IP ile sorunun çözüleceği söylendi, ancak aylar geçmesine rağmen sorun devam etti. Tekrar aradığımda ekip göndereceklerini söylediler, fakat ekip bir sorun tespit edemedi. Son kez aradığımda ise bu ping değerlerinin normal olduğu belirtildi. Ne yapabilirim?

Not: Turkcell Superonline'ın sağladığı donanımları kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline'ın adı bu konuda zaten biliniyor. Sıkı ping sorunları var.

Statik IP alırsanız sorunlar çözülebilir. Yan binada VDSL2 bağlantıda 9 ms değeri inanılmaz iyidir, fiberle besleniyordur.

Superonline'ın adı bu konuda zaten biliniyor. Sıkı ping sorunları var.

Statik IP alırsanız sorunlar çözülebilir. Yan binada VDSL2 bağlantıda 9 ms değeri inanılmaz iyidir, fiberle besleniyordur.
Merhaba, zaten belirttiğim üzere Statik IP hizmeti mevcut. Ancak maalesef herhangi bir çözülme durumu yok. Ping direkt Superonline ile mi ilgili yani?

Merhaba, zaten belirttiğim üzere Statik IP hizmeti mevcut. Ancak maalesef herhangi bir çözülme durumu yok. Ping direkt Superonline ile mi ilgili yani?
Merhaba. Superonline tarafı maalesef zaten pingten şikayetlerle dolu şirket. Boşuna sansür vs. dolayından ötürü Sansüronline diye adı çıkmadı. Yan binanın VDSL2 hizmeti Türk Telekom mu? Eğer oysa evet normal, Türk Telekom'un ping değerleri fena değil altyapı iyise.

Merhaba. Superonline tarafı maalesef zaten pingten şikayetlerle dolu şirket. Boşuna sansür vs. dolayından ötürü Sansüronline diye adı çıkmadı. Yan binanın VDSL2 hizmeti Türk Telekom mu? Eğer oysa evet normal, Türk Telekom'un ping değerleri fena değil altyapı iyise.
Evet Türk Telekom. Bu arada VDSL dedim ama belki seçtiği paket o hızlardadır ama fiber altyapı kullanıyordur. O kadarını bilemiyorum. Türk Telekom'un fiberi var ise, Türknet'e geçsem daha iyi ping değeri alır mıyım? Hem simetrik internet sağladıkları için upload değerlerimde yükselmiş olur. Eğer böyle bir senaryoyu seçersem, bana statik IP hizmeti alırsanız geçer diyerek beni kandırmış/dolandırmış olduklarından dolayı cayma bedeli ödememe ihtimalim var mı? Ya da hiç ISS değiştirmeden sadece modem değiştirerek ping sorunumu düzeltebilir miyim?