Reidon

Uzman
Şu anda Turkcell kullanıyorum. Taahhüt sürem dolmak üzere; yeni paketlerde çok pahalı, GB'ları da az. Aynı fiyata Vodafone'da 40 GB ve sınırsız sosyal medya paketi dikkatimi çekti. İstanbul'da çekimi nasıldır? Çok önemli değil ama Reels kaydırırken veya video izlerken takılır mı?

Ben 19 Mart sonrası geçtim. İsterse çekmesin, isterse yavaş olsun. İsterse en az yatırım yapan firma olsun. Beni çok ilgilendirmiyor bunlar şahsen.

Anlayan anladı.

İstanbul'dayım, aynı çekiyor, aynı hız. Turkcell'den Vodafone'a geçtim. Hem de daha ucuz benim önceki pakete göre. Dağda veya hiçliğin ortasında değilseniz artık bunlar çok düşünülecek şeyler değil bence.

Ha Turkcell 4 çekerken bu 3 çekiyor mu, evet. Ama beni etkilemiyor yani. İstediğim her şey yükleniyor, hiçbir ses veya data kaybı, hat kopması, takılma, yavaşlama yok.

Siteyi anladığım söylenemez hocam anlatabilir misiniz?
1756146620045.webp

Sol ustten operator sec ve yasadigin sehre git genel olarak dolastigin ve cekmedigini dusundugun yerlere bak ve karsılastır.

Bu sitenin tek başına anlamı yok. Mesela bölgesel baz istasyonu yoğunluğunda da telefon çekmez, internet yavaşlar ama kapsama alanına dahildir. Site bu verileri sunmaz. En iyi seçenek etraftaki kullananlara sormak.

Sitenin verdigi veriler dogru zaten baz istasyonlarına göre bu verileri sunuyor hem evimde hem de üniversitemde telefonum 1-2 tikte dolaşırken artık 4 tikin altına düşmüyor ve evet oradaki çizgiler yoktu kırmızı çizgiler geldi ve internetim çekmeye başladı. 8 download 0.3 upload gören Türk Telekom 150 download 66 upload ile yerini Turkcell'e bıraktı.

Sitenin verdigi veriler dogru zaten baz istasyonlarına göre bu verileri sunuyor hem evimde hem de üniversitemde telefonum 1-2 tikte dolaşırken artık 4 tikin altına düşmüyor ve evet oradaki çizgiler yoktu kırmızı çizgiler geldi ve internetim çekmeye başladı. 8 download 0.3 upload gören Türk Telekom 150 download 66 upload ile yerini Turkcell'e bıraktı.
Site zaten bu verileri kullanıcılardan topluyor, o yüzden tek başına güvenilir değil en başta. Baz istasyonunun sürekli aynı performansı vermesi mümkün değil.

Ben Turkcell'den Vodafone'a geçtim ve çok memnunum geceleri 90-100 Mbps gündüz ise 50-60 Mbps çok rahat alıyorum. Turkcell'de ise en fazla 30-40 Mbps hız alıyordum. Gerçek bir vatanseverseniz hükümetin elinde olan Turkcell'i kullanmayın kullandırtmayın.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-21 at 21.00.27.webp
    WhatsApp Image 2025-08-21 at 21.00.27.webp
    252,7 KB · Görüntüleme: 61