Yer
Yalova/Merkez
Hocalarım merhaba,

Aktif olarak iPhone 13 kullanıyorum ve artık cihazın kamerası bana yetersiz geliyor. Pil de yetmiyor açıkçası. Biraz da sıkıldım telefondan.
Bu cihaz Türkiye cihazı, sıfır almıştım. Bu cihazı satıp 2. el kayıtsız 15 Pro Max almak ne kadar mantıklı ya da mantıklı mı?

Kapanması bana çok problem değil; eski 5S'ime takarım hattı, ondan internet paylaşırım ama kafam çok karışık.

Dürtüyor şeytan yap yap yap diye. İçim içimi yiyor :D
Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alâkasız bir yorum. Bütçene uygun yurt içi kayıtlı bir telefon da seçebilirsin.

Yurt dışı telefon kullanacağıma bütçeme uygun, kayıtlı bir telefon kullanmayı tercih ederim. Kaldı ki kayıtsız telefonların uğraştırıcı ve gereksiz zaman tüketen bir şey olduğunu düşünüyorum.

Alâkasız bir yorum. Bütçene uygun yurt içi kayıtlı bir telefon da seçebilirsin.

Yurt dışı telefon kullanacağıma bütçeme uygun, kayıtlı bir telefon kullanmayı tercih ederim. Kaldı ki kayıtsız telefonların uğraştırıcı ve gereksiz zaman tüketen bir şey olduğunu düşünüyorum.

Size katılmıyorum. Burada orta segmente vereceğiniz para ile yurt dışı amiral gemisi alabiliyorsunuz. Kapanma olayı da yılda 8 ay kullanabiliyorsunuz. O 8 ayda ikinci telefonun parasını biriktiririm zaten. Olmadı iki telefon kullanırım. En kötü ihtimalle 2. telefonu kayıtlı iPhone alırım iCloud üzerinden aramaları yönlendirip mobil veri paylaşırım. Tabii istediğinizi düşünmekte özgürsünüz ama fikirlerinizi kabul etmemi istiyorsanız gerekçe sunmalısınız.

Uzun süre yurt dışı kullandım. 15Pro kullanıyordum en son telefon hastalığım olduğundan değil kamerası içindi. Fotoğraf çekmeye kullanacağım telefona 70-80k vermek istememiştim. Yeni fotoğraf makinesi aldığım için telefonun yüzüne bakmıyordum. Geçen hafta sattım telefonu. Şu an telefon kulanmıyorum kafam rahat :D çekilecek iş değil bence uzun süre kullanmadım ben de 5-6 ay anca. Şunu unutmayın 2 iPhone ile iCloud araması sadece gelen aramada çalışıyor. Siz arama yapamıyorsunuz.

Bana kalırsa geçilir, iki iPhone kullanmak dışında başka bir fark yok diyebilirim. iPhone 15 Pro, iPhone 13'ten sonra iyi bir yükseltme olur. Çift fiziki SIM'li model alırsanız yılda 4+4 toplam 8 ay kullanabiliyorsunuz, kalan 4 ayda da ikinci bir iPhone alıp iCloud araması ile kullanabilirsiniz. Tek sorunu, aramalar iPhone 15 Pro'ya gelir ancak iPhone 15 Pro'dan birini arayamazsınız. Ancak, iPhone 5S yerine en az iPhone 7 falan tercih edin ikinci telefon için, daha iyi olur.

Bana kalırsa geçilir, iki iPhone kullanmak dışında başka bir fark yok diyebilirim. iPhone 15 Pro, iPhone 13'ten sonra iyi bir yükseltme olur. Çift fiziki SIM'li model alırsanız yılda 4+4 toplam 8 ay kullanabiliyorsunuz, kalan 4 ayda da ikinci bir iPhone alıp iCloud araması ile kullanabilirsiniz. Tek sorunu, aramalar iPhone 15 Pro'ya gelir ancak iPhone 15 Pro'dan birini arayamazsınız. Ancak, iPhone 5S yerine en az iPhone 7 falan tercih edin ikinci telefon için, daha iyi olur.

Eski telefonum hocam 5S kayıtlı boşta yatıyor şimdi böyle dediniz iyice içimi gıdıkladınız 😂😂, 2-3 aydır bu soru kafamda kimi mantıksız diyor kimi geçilir diyor bende anlamadım vallahi telefonu direkt satıp üstüne para eklemeden alabiliyorum yurt dışı 15 Pro Max biraz da şöyle korkum var aldığım cihazın toplama çıkması benim cihazım Full orijinal bunu satıpta aldığım cihaz toplama çıkarsa çok üzülürüm biraz daha düşüneyim bu konuyu.

Geçilmez. 2-3 gün önce arkadaşın 15 Pro Max'i aniden kapandı ve babası trafik kazası geçirmiş akşama kadar ulaşamadılar. Bana kalırsa tamamen boş iş kayıtsız telefon,