• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türkiye genelinde internet ağına saldırı yapılıyor ve yavaşlamaya neden oluyor!

439

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba. Mayıs ayından bu yana bayağı haftalardır Türk Telekom FTTH fiber 100 Mbps kullanıcısı bir birey olarak, hemen hemen neredeyse hiçbir web sitesine kolay kolay girememeye başladım. Bu aynı sorun, Türk Telekom 4.5G'de de oluyor. Nedense kimse bu konu hakkında makale yazmamış, konuşmamış. Bu yüzden olayı gündeme getirmek istiyorum.

Mayıs ayından bu yana, hatta bugün çoğu saatlerde ara ara acayip yavaşlamalar yaşadım. Speedtest bile yapamıyorum ve "Finding server" yazısında takılıp kalıyor. Bazen 0.20 Mbps gibi çok düşük Download hızları bile aldım. Üstelik FTTH altyapım olmasına rağmen... ADSL ve VDSL kullananları hiç düşünemiyorum bile...

Ve tahminimce, sürekli Rusyadan Türk IP adreslerine ağır DDoS saldırıları yapıldığı için, Türk Telekom sürekli manual olarak farklı IP adresleri atamaya çalışıyor ki iyi kötü internete bağlantımız olabilsin (Benim ön görülerim bu şekilde)

Bu konu pek açık alanda konuşulmadığı için, biraz araştırma yaptım ve LinkedIn platformunda yazılım mühendisi Mert Tekgözoğlu'nun şöyle bir paylaşımına denk geldim:

Kaynak: Türkiye Internetâinde üç gündür neler oluyor?

Son düzenleme:
Bağlantılı mı bilmem ama bir süredir yavaşlama deneyimliyorum.
Bağlantılı muhtemelen. DH Forumundan edindiğim bilgiye göre de Rusların Türkiye ağına saldırı yapmasından alakalıymış.

Ayyıldız tim nerede acil yardım (!) bizimkiler yine bir şey yapmışlardır o yüzden saldırıyorlardır bence.

Çok kötü, bu tür olayların nerelere varabileceğini bilen insanlar için, şu an içinde bulunduğumuz bu durumun kötülüğünden çok buna karşı önlem almamaları çok daha kötü ve rahatsız edici bir tutum, zaten tüm bu saldırılar da gerekeni yapılmadığı için bu kadar ağır.

Oyunlardaki fazla pingin sebebi belli oldu. Birde VDS'de uzun süre finding serverda kalıyor.

İfadeler: 439
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…