Türkiye vs Yurt Dışı

Yaşamak için hangisi?

• Türkiye

Oy: 2 9,1%
  • Yurt Dışı

Oy: 20 90,9%

• Oy verenlerin toplamı
    22

8333

Deneyimli
Merhaba, şu anın parasıyla ayda 50 bin TL (Türkiye ortalamasına göre yüksek bir maaş) kazanarak Türkiye de yaşamak mı? Yoksa ayda 2.500 dolar kazanarak ABD de (ABD sadece bir örnek herhangi bir Avrupa veya İskandinav ülkesi olabilir) yaşamak mı? Burada şunu anlamak lazım, hayata dahil olmaktan bahsediyoruz. Yani Amerika üzerinden örnek vermem gerekirse, tam bir Amerikalı gibi yaşamaktan bahsediyoruz. Yani hafta sonu tatil yapan, çocukları olan, çocuklarının okul parası olan, ailesinden herhangi biri hastalandığında hastaneye yüklü para veren, ev kirası veren bir Amerikalı gibi. Cevabınızı nedeniyle birlikte açıklarsanız çok güzel olur.

Bana göre Amerika'nın iş olanakları daha yüksek. Ayrıca Amerika'da çalışana köle muhammelesi yapılmıyor. Bu yüzden ben olsam Amerika'yı tercih ederdim.

Bu da soru mu? İskandinav ülkelerinin tüm sosyalizmi yüksek vergiye dayalı ancak bu devletlerde bile Türkiye'deki kadar yüksek değil.

Türkiye'de vergi kaçırma olanağın yoksa değil Euro; Kuveyt Dinarı bile kazansan kurtarmaz.

Türkiye, vergi cenneti bir ülke... 5 milyon liralık araba, vergilerle 25 milyona satılıyor. İnsanlık suçu.

Bana göre Amerika'nın iş olanakları daha yüksek. Ayrıca Amerika'da çalışana köle muhammelesi yapılmıyor. Bu yüzden ben olsam Amerika'yı tercih ederdim.
Çalışana köle muamelesi konusunda o kadar haklısınız ki. Türkiye de çalışana 17 bin ₺ veren kendini kral zannediyor.

Paranı TL değil de euro, dolar bazlı kazanıyorsan yaşanabilir Türkiye'de de.
Hocam bu konuda direkt hayatın içine dahil olmaktan bahsediyoruz. Maaşı ₺ olarak almak yani. Türkiye de yaşayıp maaşını dolar, euro bazlı alan kişi sayısı genele oranla oldukça düşük.

Evet, aslında vergi oranları bu kadar çok olmasa çoğu ürüne ulaşımımız çok daha kolay olurdu. Muhtemelen ekonomik krizi bu kadar derin hissetmezdik.

İfadeler: 150
TR maasini asgari ucretin 3 kati yazmissin, US maasini asgari ucretin 2 kati.

İfadeler: 150
TR maasini asgari ucretin 3 kati yazmissin, US maasini asgari ucretin 2 kati.
Zaten eşit bir karşılaştırmadan bahsetmedim, Türkiye'deki maaşın ortalamaya göre yüksek olduğunu da belirttim. Böyle bir senaryodaki kıyaslamadan bahsediyoruz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…