Anonimlik yok ki zaten. İnsanlar "amaan benim verimi alıp napacaklar alsınlar" deyiğ kendi rızalarıyla veriyorlar.Bunun için kimlik gerekiyorsa amaçları çocukları koruma değil anonimliği bitirme olur.
Detaylar
Kim cevapladı?Ethem Efe
Üstün
•15 yaş altı çocuklar sosyal medya kullanamayacak.
•15 yaş üstü çocuklar, ebeveyn kontrolünde sosyal medya kullanabilecek.
• Dijital oyunlara yaş kriteri ve denetim gelecek.
• Kuralları uygulamayan oyun içerikleri kaldırılacak.
Ülke Kuzey Kore'ye dönüyor, hayırlısı. tam bunların hepsi yaşanmadan taşındım ben Kuzey Kıbrıs'a, şu anlık daha burada yasak olan bir şey yok
Görkem Say
Üstün
Yasak taraftari degilim ama 15 yas alti cocuklarda ozellikle sosyal medya kullanimi gelisimlerini cok fazla etkiliyor. Fiziksel ve karakter gelisimi tamamlanmamisken sosyal medyadaki sacma sapan insanlarla kendilerini kiyaslamaya basliyorlar ve maalesef bu yaslarda geri donulemez sonuclara yol acabiliyor. Yasak olmasa bile ebeveynlerin cocuklarini cok kati bir sekilde kontrol etmesi gerektigini dusunuyorum cunku maalesef sosyal medya devasa bir copluk.
YASEDEM
Deneyimli
Yasaklıyorlar ama yasakları geçmek okuma yazma bilen bir çocuğun bile yapabileceği bir şey. Hatta okuma yazmaya gerek yok. Bunun en güzel örneği 4 yaşındaki çocukların VPN ile Roblox oynaması.
İnstagram’da bir hesap vardı aşk içerikleri paylaşan. Sırf merakımdan baktım bir çok takipçisi 15 yaş altıydı. Zaten şimdi bir ortaokula gitseniz çocuklar sevgili işleriyle uğraşıyorlar. Sosyal medyada insanları gaza getirmeye çalışan gönderileri biz umursamıyoruz ama onlar ciddiye alıp inanıyorlar gidip sevdiği kişiye açılıyor sınav senesi depresyona girip hayatını mahvediyorlar.Yasak taraftari degilim ama 15 yas alti cocuklarda ozellikle sosyal medya kullanimi gelisimlerini cok fazla etkiliyor. Fiziksel ve karakter gelisimi tamamlanmamisken sosyal medyadaki sacma sapan insanlarla kendilerini kiyaslamaya basliyorlar ve maalesef bu yaslarda geri donulemez sonuclara yol acabiliyor. Yasak olmasa bile ebeveynlerin cocuklarini cok kati bir sekilde kontrol etmesi gerektigini dusunuyorum cunku maalesef sosyal medya devasa bir copluk.
Son düzenleme:
Görkem Say
Üstün
Yasaklıyorlar ama yasakları geçmek okuma yazma bilen bir çocuğun bile yapabileceği bir şey. Hatta okuma yazmaya gerek yok. Bunun en güzel örneği 4 yaşındaki çocukların VPN ile Roblox oynaması.
İnstagram’da bir hesap vardı aşk içerikleri paylaşan. Sırf merakımdan baktım bir çok takipçisi 15 yaş altıydı. Zaten şimdi bir ortaokula gitseniz çocuklar sevgili işleriyle uğraşıyorlar. Sosyal medyada insanları gaza getirmeye çalışan gönderileri biz umursamıyoruz ama onlar ciddiye alıp inanıyorlar gidip sevdiği kişiye açılıyor sınav senesi depresyona girip hayatını mahvediyorlar.
Bunlara ek olarak kendi hayatlarini cok iyiymis gibi gostermeye calisan ama aslinda oyle olmayan pek cok kisiden etkilenip kendi oz kimliklerini kaybediyorlar. Sakin herkesin hayati cok iyiymis de onlarin kotuymus algisi olusuyor. Bu sebeple kimisi guzellik algilari yuzunden baskalariyla yarismaya kalkiyor kimisi de ozguven kaybi yasiyor. Iclerinde kocaman bir bosluk olusuyor ve o boslugu dolduramiyorlar. Bu da genel olarak asilesmelerine neden oluyor. Kimileri yasitlari tarafindan zorbalanabiliyor. Kimileri de yasitlari ya da kendilerinden yasca buyukler tarafindan kandirilip suistimal edilebiliyor. En tehlikeli durum da bu muhtemelen.
RockyHighway79
Üstün
Boş boş yasaklar. Yaş doğrulama sistemi getirirlerse anonimlik devri kapanır.
- Makaleler
- 6
Böyle bir şeyin pratikte uygulamaya geçirilme imkanı yok, orası başka bir konu da. Ben bu arada en azından 14 yaşından küçüklere sosyal medyanın yasaklanmasını kesinlikle destekliyorum.
YASEDEM
Deneyimli
Her sınıfta bir tane şımarık çocuk vardır. Son model telefonu ile story atar çocukta aileye bana niye almıyorsunuz diye ailenin başının etini yer.Bunlara ek olarak kendi hayatlarini cok iyiymis gibi gostermeye calisan ama aslinda oyle olmayan pek cok kisiden etkilenip kendi oz kimliklerini kaybediyorlar. Sakin herkesin hayati cok iyiymis de onlarin kotuymus algisi olusuyor. Bu sebeple kimisi guzellik algilari yuzunden baskalariyla yarismaya kalkiyor kimisi de ozguven kaybi yasiyor. Iclerinde kocaman bir bosluk olusuyor ve o boslugu dolduramiyorlar. Bu da genel olarak asilesmelerine neden oluyor. Kimileri yasitlari tarafindan zorbalanabiliyor. Kimileri de yasitlari ya da kendilerinden yasca buyukler tarafindan kandirilip suistimal edilebiliyor. En tehlikeli durum da bu muhtemelen.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-