Gümrük vergisi muhabbetinden önce ram ve işlemci sipariş etmiştim. Sorunsuz şekilde 2 haftada elime ulaşmıştı. Gümrük vergisi limitinin altında bir sipariş olduğu sürece bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.

27 euro alışveriş limiti olduğu sürece alabilmeniz mümkün değil çünkü gümrüğe takılacaktır.

Peki hocam Amazon Türkiye üzerinden Amazon Germany satıcısından ekran kartı almak mantıklı mı?

Sanırım evet. Ama gümrük vergisi falan var.
Peki hocam Amazon Türkiye üzerinden Amazon Germany satıcısından ekran kartı almak mantıklı mı?

Gümrük vergisi muhabbetinden önce RAM ve işlemci sipariş etmiştim. Sorunsuz şekilde 2 haftada elime ulaşmıştı. Gümrük vergisi limitinin altında bir sipariş olduğu sürece bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.

Ne kadar vergisi çıkarsa vereceğim zaten neden alamayacağım ki?
Uğraşırsan, vergilerini ödersen alırsın.

Benim bildiğim kargo dahil fiyata önce %30 gümrük vergisi ardından %20 ÖTV uyguluyorlar. Bir şekilde ödemesini aldıktan sonra teslim ederler. Değer mi? Emin değilim.

Hesaplama verginin vergisi şeklinde mi oluyor yoksa adil şekilde mi bilmiyorum. %30 gümrük vergisi dahil fiyatın %20'sini ekleme ihtimalleri de var. Uğraştırma ihtimalleri de var. Hiç problem olmadan gelme ihtimali de var.

Normal şartlarda Amazon deposundan istediğini al derdim ancak çoğu ürün gümrüğe takılıyor maalesef.
Türkiye'de muadili bulunan üründen misliyle farkını ödetirler o yüzden başınıza bela almayın derim.