• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türkiye'de Android telefon piyasasının olmamasının en büyük sebebi

Bir örnek daha :

Hiç de gereksiz değil hocam. Rakipsiz bir kameraya sahip bu telefon zeiss ile iş birliği var. Ön yargılı olmayın derim xiaomi kendi kafasına sıktı.
O zaman ön yargıları yıksınlar. Ellerinde böyle bir güç vardır kocaman markalar.

Gayet güzel olmuş fiyatının düşmesi. Al sat yapıp kar etmek istiyorsanız altın alın. Umarım Apple cihazlarda bu şekilde düşer de herkes istediği cihazı ucuza alır. Ben 70'e aldım şimdi ucuzlamış satarsam zarar ederim. Ne güzel mantık vallahi.
Bir dönem TOGG sahipleri Facebook'ta organize olup vergisi artsın ki araçlarımızı pahalı fiyata satalım diye organize oluyordu. Sizde bu şekilde organize olun, belki işe yarar.

Telefonu ticaret için mi alıyorsunuz, ne alakası var?
Ortalama ömrü 2-3 sene olan cihazı ihtiyaçtan değil yatırım amaçlı alıyorlar. Saçma buluyorum. Biz bu aletleri ihtiyacımız olduğu için alıyoruz. Bize yıllarca hizmet edip sonunda ya çöpe gider ya da ikinci elde ucuza başkasına gider. Alıp, yıllarca kullanıp sonra kâr elde etmeye bakıyorlar.

Düşünceniz hem haklı Hem haksız. Yeni alınmış bir şey bir anda 30.000 lira 20 bin lira değer kaybetmemeli. Bu tüm piyasa kanunlarına aykırı. İyi o zaman Telefonu aldığınız kullandınız beğenmediniz bir hafta sonra satmak istiyorsunuz 30 bin liranız çöp atın öyle şey olur mu ?

O zaman ön yargıları yıksınlar. Ellerinde böyle bir güç vardır kocaman markalar.
O senin elinde hocam. X300 Pro'lara bi bak derim. bütçen el veriyorsa bir tane Kaçak al dene derim. Müthiş cihaz.

Telefonlar yatırım aracı değildir.
Yatırım aracı olup olmadığını kimse zaten savunmuyor.

Bu telefon ilk çıktığında herkes 65.000 liradan gelmesini istemişti; firma inadına 79 bin liradan çıkarttı. 79 bin liraya alanlar enayi yerine koyuldu, utanmadan 60 bin liraya satıyorlar. 2 hafta önce arkadaşım satın aldı, 79 bin lira ödedi. Aradaki farka inanabiliyor musun? Koskoca bir tane asgari maaş kadar fiyat; para kolay kazanılmıyor ülkede. Adam örneğin 79.000 liraya alsa, beğenmese satsa minimum 65 bin liraya satacaktı; şimdi 45 bin lira bile etmiyor telefon.

Kimse demiyor ki telefon alayım altın gibi değerlensin ama bu kadar da olmaz. Madem satabiliyorlar en başından beri bu fiyattan satılmalıydı. Android telefonlarda ilk alan kişiler keriz yerine koyuluyor.

Ben bu telefondan siparişi için bin lira para ödedim ama istediğimiz fiyatlardan getirmedikleri için iptal etmek durumunda kaldım. 2 ay geçti istediğimiz fiyata satıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…