Gerçekten mi? Hiç sanmıyorum. Bir de Kanada'ya taşınmayı düşünüyorum. Çekçe öğrenmek zor, bu yüzden Kanada'ya taşınmak istiyorum. Üniversitede de okurum, ingilizcem olduğu için problem olmayacak sanırım.

Evet gerçekten! Dilini bile bilmediğiniz bir yerde misafir olarak yaşamaya çalışmak dünyanın en kötü 3 hissinden birisidir. Suç oranlarının tavan yaptığı ve caddeleri evsiz madde bağımlısı dolan taşınmayı düşündüğünüz ülkede bol şans!

1- Türkiye'de hayat nasıl? - Kötü.
2- Hayatınız iyi mi? - Fena sayılmaz.
3- Ülke hakkında ne düşünüyorsunuz? - İyi olan hiçbir şeyi düşünmüyorum.
4- Ülkeden memnun musunuz? - Hayır.

Burada olmadı, iş bulamadım. Türkiye'ye birkaç güne geri döneceğim.

Vatandaşlığı aldım demiştin, birkaç yıl var demişsin sonra da. Çekya'nın hangi şehrindesin? Kaç yaşındasın?

Plzen şehrindeyim. Vatandaşlığı almadım, daha 3–4 sene var. Maalesef iş bulamadım, Türkiye'ye geri dönüyorum ve 18 yaşından büyüğüm.

Türkiye'de hayat nasıl? Hayatınız iyi mi? Ülke hakkında ne düşünüyorsunuz, ülkeden memnun musunuz? Ben çekya'da yaşıyorum ve çekya'dan memnunum.

Hocam çekya'da hiç ırkçılık yaşadınız mı? Ayrıca çekyayı önerir misiniz? Okumak için çekya'ya gitmeyi düşünüyorum. Okuldan sonra da çekyada yani kısaca Ab'de yaşamak istiyorum.

Hocam çekya'da hiç ırkçılık yaşadınız mı? Ayrıca çekyayı önerir misiniz? Okumak için çekya'ya gitmeyi düşünüyorum. Okuldan sonra da çekyada yani kısaca AB'de yaşamak istiyorum.

Hocam, çok fazla bir şey yaşamadım; yani çok sıcak davranmadılar ama ırkçılık da yaşamadım. Avrupa için Almanya ve İsviçre'yi öneririm, ancak asıl önerim Kanada'dır.

Hocam, çok fazla bir şey yaşamadım; yani çok sıcak davranmadılar ama ırkçılık da yaşamadım. Avrupa için Almanya ve İsviçre'yi öneririm, ancak asıl önerim Kanada'dır.

Hocam Almanya pek istemiyorum. Aşırı ırkçı adamlar ki zaten ben normalde Amerika Birleşik Devletleri'ni istiyorum. Ancak ABD çok pahalı olduğu için Avrupa bana daha iyi geliyor. İsviçre'de aynısı orasıda çok pahalı. Bana ucuz ırkçılık sorunları olmayacak. Ayrıca orta Avrupa'da veya batı Avrupa'da bir ülke istiyorum. İskandinavya beni bozar gibi...