Makaleler
1
Yer
Ankara
Herkes hayattan şikayet ederken Türkiye'de çoğu kişinin elinde nasıl son model elektronik ürünler oluyor? Bunu yargılamak için sormuyorum, sadece tartışmak için soruyorum. Bunun sebebi görmemişlik mi sizce yoksa sonradan görme durumu mu ya da daha farklısı mı? Benim durumum ortalama, istediğimi alabiliyorum ama hayatımın hiçbir döneminde iPhone'a 60-70 hatta 80.000TL verme ihtiyacı duymadım. Sizin görüşünüz nedir? Saygı çerçevesi içinde tartışılırsa güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes hayattan şikayet ederken Türkiye'de çoğu kişinin elinde nasıl son model elektronik ürünler oluyor? Bunu yargılamak için sormuyorum, sadece tartışmak için soruyorum. Bunun sebebi görmemişlik mi sizce yoksa sonradan görme durumu mu ya da daha farklısı mı? Benim durumum ortalama, istediğimi alabiliyorum ama hayatımın hiçbir döneminde iPhone'a 60-70 hatta 80.000TL verme ihtiyacı duymadım. Sizin görüşünüz nedir? Saygı çerçevesi içinde tartışılırsa güzel olur.

Kendi hayatlarını beğenmedikleri için zengin insanlara özeniyorlar bence.

Türkiye, Balkan, Orta Doğu ve Avrupa medeniyetlerinin kırması bir ülkedir. Balkan ülkelerinden gelen "açık gözlülük" ve Orta Doğu zihninden gelen "açgözlülük" dolayısıyla Türkiye'de yaşayan insanlar Avrupalılaşmaya başladılar. Ancak bu geçiş "Aşk'ı Memnu" filminin anlattığı üzere yanlış ve istikrarsız olmuştur. Bu sebeple daha azgın, şehvet düşkünü, kindar vb. karaktere sahip insan sayısı artmıştır. Bu karakterler arasında en ağır basanda insanın kendi aç gözlülüğüdür. Aynı Carl Jung'un gölge teorisi gibi.

Jung der ki: Gölge, insanın bastırılmış, fakat aynı zamanda sürekli belli bir formda yaşamak isteyen canlı bir yanıdır