İnsanlar bir kere geldikleri bu hayattan ne olursa olsun zevk almak istiyorlar çünkü ve sonuna kadar haklılar.

Ayrıca ekonomiden şikayetçi olan herkesin durumu kötü değil. Çalıştığım yerden tanıdığım 50'li yaşlarda bir abi var, adam iPhone 14 kullanıyor. Ekonomiden son derece şikayetçi ancak baktığımız zaman insanın ağzını açık bırakacak kadar birikimi ve tarlası var. Durumu ortalama birine göre mükemmel yani. Bir gün iğnenin ucunun kendisinede batacağını bildiği için ekonomiden şikayetçi.

Ayrıca herkesin elinde son model ürünler olsaydı kimse öneri konusu açmazdı.

Bunun sebebi görmemişlik mi sizce yoksa sonradan görme durumu mu ya da daha farklısı mı?
Cafede telefonunun elma logosu görününce "kendince" hava attığını düşünen şahıs sayısı çok ülkemizde. Ne bu ya? Cringe'dan başka bir şey olarak görmüyorum.

Herkes hayattan şikayet ederken Türkiye'de çoğu kişinin elinde nasıl son model elektronik ürünler oluyor? Bunu yargılamak için sormuyorum, sadece tartışmak için soruyorum. Bunun sebebi görmemişlik mi sizce yoksa sonradan görme durumu mu ya da daha farklısı mı? Benim durumum ortalama, istediğimi alabiliyorum ama hayatımın hiçbir döneminde iPhone'a 60-70 hatta 80.000TL verme ihtiyacı duymadım. Sizin görüşünüz nedir? Saygı çerçevesi içinde tartışılırsa güzel olur.
Kadınlar sevgililerine aldırıyor zaten. Erkeklerde taksitle yapıştırıyor. Amaç hava olsun :) Sonrada kredi kartlarının asgarisini öderler bir karttan çekip diğer karta yüklerler, öyle yuvarlanıp giderler.

Kadınlar sevgililerine aldırıyor zaten. Erkeklerde taksitle yapıştırıyor. Amaç hava olsun :) Sonrada kredi kartlarının asgarisini öderler bir karttan çekip diğer karta yüklerler, öyle yuvarlanıp giderler.
Sonra da intihar edip borçları çocuğuna yüklersin mis. (!).

Çünkü görmek istediğini görüyorsun. Toplumda elbette gelir durumu ortalamadan çok daha yüksekte olan insanlar var her ülkede olduğu gibi. Bu kişileri toplum içerisinde daha fazla seçiyorsun ve bu telefon muhabbetleri sürekli yapıldığı için daha çok dikkat ediyorsun. Bir metrobüste gördüğün 3-4 kişinin son model telefonu varsa kalan 150 kişinin yok. İşin en üzücü tarafıysa bahsedilen bu telefonların erişilemez bir lüks haline gelmesi. Halbuki böyle olmaması gerekiyor.

Kredi. Yarinlar yokmuscasina kredi cekiyor insanlar zaten enflasyon faizi gectigi icin.