@akpinar34 e iyi de benim telefonum neden 5G bağlandığını düşünüyor. Ya da konunun özü bu mu? 4.5G de olsa, 5G de olsa sonuçta paket hesabı farklı mı? Hizmet farklı mı? Sorular bu minvalde değil mi?

Belirttiğim hususlar hakkında bilgim ya da yaşadığım dışında öznel bir veri sunmuyorum. Karşıtlığınızın sebebini anlamak güç.

Son düzenleyen: Moderatör:
@akpinar34 e iyi de benim telefonum neden 5G bağlandığını düşünüyor. Ya da konunun özü bu mu? 4.5G de olsa, 5G de olsa sonuçta paket hesabı farklı mı? Hizmet farklı mı? Sorular bu minvalde değil mi?

Belirttiğim hususlar hakkında bilgim ya da yaşadığım dışında öznel bir veri sunmuyorum. Karşıtlığınızın sebebini anlamak güç.
Benim sana verecek bir cevabım yok, 4.5G ile 5G'nin farkını sanırım bilmiyorsun.

Bu ülkede zaten doğru ve düzgün bir sey görmedik ki paketler denk olsun.

Diğer forumda da açılmıştı konusu yanlış hatırlamıyorsam, orada da herkes atlamıştı dümdüz :D

Bizim interneti daha hızlı harcıyor olmamızın milyon adet farklı değişkeni var, en basitinden bir haber sitesindeki otomatik oynatılan haber videosunun bitratei bile arada devasa bir fark oluşturabilir mesela, sonra upload sayılması var, otomatik oynatma videoların kalitesi var, Türk sitelerinin direkt yapılarının oluşturabileceği fark var, var da var. Aynı zamanda ülkemizdeki altyapı gerek donanımsal gerek yazılımsal olarak yurtdışındaki kadar optimize değil, hem onları geriden takip ediyoruz hem de nüfus yoğunluğundan dolayı sistemlerimiz bulky, optimizasyon ve verimliliğe yönelik değil yük kaldırmaya yönelik yapılıyorlar. Kurnazlıkta da üstümüze yok o da ayrı bir konu :).

Böyle bir şey gördüm, cidden gerçek mi? Son zamanlarda da oldukça popüler olan bir konu, eminim çoğu kişi de bir sorun olduğunda hemfikirdir. Daha az internete daha fazla ödemenin dışında bir de internetin daha hızlı bitmesi durumu var. Bu çok net fark ediliyor.

Güya şu an Türkiye Yüzyılı devrindeyiz fakat bu konuya ek olarak paketlere peş peşe zam haberleri alıyorum? 🤨 350 TL'lik 10 GB internet paketim şu an yeni geçenlere 600 TL olmuş. İşte buna tam olarak operatör soygunu denir. 😉