İnternet her ne kadar bilgiye ulasmanin kolay ve hizli olsa da, zaman zaman akıl ve ruh sağlığına zarar olmuştur. 2000'li yillarin başında sitelerin yüklenmesini beklerdik ya, bende durum tam da öyle. Forumda iki konu arasında geçişler o kadar yavaş ki: Bazi siteler yüklenmiyor bile. Internetin yavaşlağı tarayıcımı bozuyor. Sayfalarin bir yarisi bozuk yuklenmekte.
Wi-Fi kullanin diyebilirsiniz ancak altyapisi yok. 2025 şartlarında artik her eve FTTH altyapi şart koşulmalı. Teknoloji cagindayiz ama cok geriden geliyoruz. Mobil internet ise, ozellikle gece 8'den sonra yüklendiği için ping, packet loss ve dusuk hiz kaynakli her seyin yavas yuklenmesine sebep oluyor. Normal zamanda ise 15Mbps geçmiyor. Ping yine yüksek.
TT 20GB interneti 500₺'ye satmasini bilirken her istasyona fiber ve yuksek kapasite getirmesini de bilsin. 2x2 mımo telefonda bile böyle rezil hiz veriyorsa, sorun bende değildir. Turkcell'de de aynısı geçerli. Her yere 5G UW getirilmedigi sürece ilerleme kat edileceğine inanmıyorum. Çünkü mobil internet altyapisi, ulkenin nufusunu kaldirmiyor. Wi-Fi ise fiber olmadığı sürece yine kötü.
Şu fiyatlara bi' bakar misiniz? Sanirim 1Gbps civari internet hizi veriyor da ondan bu kadar pahali. Ha bir de geçmiş depremlere bakildiginda surekli kesinti oluyor. Elektrik kesintisinde 30dk sonra şebekenin gittigini dahil gördüm. Diğer gorselleri ise spoiler icerisine ekledim.
Eki Görüntüle 180271