Unlishimaide

Becerikli
Piyasayı iyice araştırdım, 12 GB VRAM istediğim için; 5070 Ti olarak MSI Vector 16 HX en ucuz seçenek, 16 GB RAM, 45 NSTC ekran.
GameGaraj R9t3D bazıları al, bazıları alma diyor, anlam veremedim.
Acer Predator sıvı metal ve yazılım sorunları olduğu söyleniyor.
ASUS ve Lenovo bu bütçede yok. (100-110 bin TL).
Bu kadar yüksek meblağ olmasına rağmen seçenek çok az. Yurt dışında envai çeşit marka var: Gigabyte, Dell, XMG, Erazer. Burada hiçbiri yok, neredeyse olanlar ise satıcı yüzünden fahiş fiyatta. Neredeyse 2 katı.
Açıkçası üzücü bir durum, markalar ve servisler de rezil. 14 gün iade hakkımız olmasa bence yandık.
Yurt dışında ne güzel sıvı soğutma laptoplar falan var. XMG ve Erazer bunu sağlıyor.
BDH servisi iyi değil, foruma baktım, ASUS sanırım SMS info da kötü. Ne alacağım, karar veremiyorum hem. Karmaşa resmen.
Gündem zaten oyun yasakları ile dolu. 20 yaşında bir birey olarak her şey çok zor. Bir kez para biriktirip laptop alacağım, onda da seçenek yok. Marka olanlar MSI, ASUS vs. çok pahalı. Legion serisi ne öyle ya? (180 bine satıyorlar 5070 Ti laptop.)
R9t3D altına fanlı stant düşünüyorum, onda da kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben GameGaraj'dan yanayım, son zamanlarda iyi gidişata sahip bir marka olduğunu düşünüyorum.

Zaten GameGaraj kasa olarak Tongfang veya MSI'dan tedarik etmeyi tercih ediyor :).

Ben GameGaraj'dan yanayım, son zamanlarda iyi gidişata sahip bir marka olduğunu düşünüyorum.

Zaten GameGaraj kasa olarak Tongfang veya MSI'dan tedarik etmeyi tercih ediyor :).

İnsanların yarısı fanli stant ve watt limitleri olmadan o cihazın ekran kartının limite takılacağını söylüyor 😭
100k para verip 5070 Ti hakkını alamadiktan sonra üzülürüm ve iade ederim sanki.

Markaların çoğu Türkiye pazarında istedikleri kar marjına ulaşamadıkları için çoğu modellerini getirmiyorlar, o yüzden çeşit az. Benim şahsi düşüncem yüksek bütçelerde Game Garaj, Monster vb. markalardan tercih etmek yerine global Dell, Alienware, Asus, MSI vb. markalardan tercih yapmak. Markaları asla kötülemiyorum güzel kasa ve özellikleri var ayrıca fiyatlandırma sistemi de güzel. Ama yüksek bütçelerde global markalardan tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Markaların çoğu Türkiye pazarında istedikleri kar marjına ulaşamadıkları için çoğu modellerini getirmiyorlar, o yüzden çeşit az. Benim şahsi düşüncem yüksek bütçelerde Game Garaj, Monster vb. markalardan tercih etmek yerine global Dell, Alienware, Asus, MSI vb. markalardan tercih yapmak. Markaları asla kötülemiyorum güzel kasa ve özellikleri var ayrıca fiyatlandırma sistemi de güzel. Ama yüksek bütçelerde global markalardan tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Hocam game garajin sunduğu özellikler diğer markalarda 150 bin , bu konuda hangisini tercih edeceğim?

Yalnız bu marka senin önerdiğin Alienware gibi markalar ile benzer ODM'lerden cihaz tedarik ediyor.

Sırf Alienware logosuna - adına boş yere fazladan para vermiş oluyorsun.

Monster için de aynısı geçerli aslında...
Evet haklısınız hocam, hepsinin yaptığı iş aynı kapıya çıkıyor. Ben teknik destek, garanti vb. süreçler daha iyidir diye global markaları tercih ederdim diye düşünüyorum.

Hocam game garajin sunduğu özellikler diğer markalarda 150 bin , bu konuda hangisini tercih edeceğim?
Tam olarak ne istiyorsunuz hocam? Ona göre yardımcı olayım.

İnsanların yarısı fanli stant ve watt limitleri olmadan o cihazın ekran kartının limite takılacağını söylüyor
5070 varyantı da bu şekilde ancak giriş, giriş-orta seviye kasaya sahip cihazlar 5000 serisi ekran kartlarını soğutmak konusunda pek iyi işler başaramıyorlar. Örnek olarak LOQ ve F16 verilebilir. Slayer, bence giriş-orta seviyeden biraz daha üst bir segmentte yer alıyor ancak onlarda da durum hemen hemen aynı.

Evet haklısınız hocam, hepsinin yaptığı iş aynı kapıya çıkıyor. Ben teknik destek, garanti vb. süreçler daha iyidir diye global markaları tercih ederdim diye düşünüyorum.

GameGaraj özelinde sorun yaşanacağını sanmıyorum hocam. Bahsi geçen model de MSI'ın kasasına benziyor.