Umutlu

Yetkin
Halk arabası olarak adlandırılabilecek Fiat Egea'nın en düşük otomatik vites aracı 1.325.900 TL şu anda. Özellikle biraz daha iyi araçalar Civic filan gereksiz pahalı 2 milyona dayandı. Ülkemizde bırakın iyi bir sıfır araba almayı, teneke denebilecek arabaları sıfır almak için bile 1 Milyon 300 bin lira ücretleri gözden çıkarmak gerek. Öyle bir duruma geldik ki maaşlı bir çalışanın sıfır bir araç alması mümkün değil.

Vergiler çok fazla ve enflasyon yüksek. Faizler de yüksek. Zaten parası olmayan birisi normal bir işte çalışarak kolay kolay araba alamaz. Alabilecek kapasitedeyse de Türkiye’de kendisini ve parasını harcamak yerine yurt dışına taşınsa daha iyi olur.

İstanbul gibi şehirlerde toplu taşıma oldukça yeterli. Acil durumlar için motosiklet alınırsa hem trafik derdi olmaz hem de uçuk paralar ödemeye gerek olmaz. Hava kötüyken taksiye binseniz bile araba ve vergilerinden ucuza geliyor.

Son düzenleme:
Vergiler çok fazla ve enflasyon yüksek. Faizler de yüksek. Zaten parası olmayan birisi normal bir işte çalışarak kolay kolay araba alamaz. Alabilecek kapasitedeyse de Türkiye’de kendisini ve parasını harcamak yerine yurt dışına taşınsa daha iyi olur.

İstanbul gibi şehirlerde toplu taşıma oldukça yeterli. Acil durumlar için motosiklet alınırsa hem trafik derdi olmaz hem de uçuk paralar ödemeye gerek olmaz. Hava kötüyken taksiye binse bile araba ve vergilerinden ucuza geliyor.
İstanbul'da toplu taşımanın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle iş çıkışı ve okul çıkışlarında izdiham oluyor araçalar havasız ağzına kadar dolu gidiyor. Saatlerce otobüs beklediğimi bilirim.

Allah'tan düzgün arabalarımız var, arabasız olan düşünsün 😀

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbul'da toplu taşımanın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle iş çıkışı ve okul çıkışlarında izdiham oluyor. Araçalar havasız ağzına kadar dolu gidiyor. Saatlerce otobüs beklediğimi bilirim.
Otobüsü değil de metroyu düşünüyordum aslında. İstanbul’da uzun süre yaşamadım ama işim olduğunda veya havalimanına gitmem gerektiğinde genellikle metro ve Marmaray her işimi gördü. Otobüs rotasında olan bir yerde kalıyorsanız işiniz zor oluyor tabii. O durumlar için de bence motosiklet daha iyi bir tercih olur. İstanbul trafiğinde araba sürmek, metrodan çooook daha yavaş oluyor. Motosiklet de ikisinin ortası gibi ama ne yaptığını bilmeyen sürücüler hayatınızı riske atabiliyor. Kalabalık şehirlerde araba sürmekten veya arabaya binmekten mümkün olduğunca kaçıyorum. Uzak mesafe için de uçak en iyisi. Hem daha kısa sürede gidiyorsunuz hem de yol ücreti çok olmuyor.

Halk arabası olarak adlandırılabilecek Fiat Egea'nın en düşük otomatik vites aracı 1.325.900 TL şu anda. Özellikle biraz daha iyi araçalar Civic filan gereksiz pahalı 2 milyona dayandı. Ülkemizde bırakın iyi bir sıfır araba almayı, teneke denebilecek arabaları sıfır almak için bile 1 milyon 300 bin lira ücretleri gözden çıkarmak gerek. Öyle bir duruma geldik ki maaşlı bir çalışanın sıfır bir araç alması mümkün değil.

Bir de Türk malı Türk malı diye TOGG'u överler. Madem Türk malıysa neden halkın alabileceği kadar ucuz değil. Zamanında Tofaş'ın kuş serileri çıktığında gerçekten Türkiye'de üretildiği için ucuzdu halk alabiliyordu peynir-ekmek gibi gidiyordu. Geldiğimiz hale bak.

İşte insanımızın düşünme kapasitesi böyle olduğu için biz bu hallerdeyiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali takılıyoruz. Bizim düzgün arabalarımız var, arabasız olan düşünsün değil mi peki senin bir gün arabasız kalmayacağının garantisi var mı? Bu hayatta saniyenin garantisi yok.

Allah'a şükür bizim de 3 tane arabamız var ama gidip de böyle duyarsız bir şekilde arabası olmayan düşünsün demiyoruz. Hayatım boyunca otobüslere çok az bindim ama bindiğimde de nefes alacak yer bulamıyordum, Allah arabası olmayanlara sabır ve en önemlisi araba nasip etsin. Sizi de Allah ıslah eğlesin.