5707

Başarılı
Makaleler
4
Küçük şehirlerde yaşayanlar özellikle bilgi verebilir mi? Çok karanlık diyenler çok. Ben Özdilek AVM'ye ve İstinye Park AVM'ye gidiyorum. Bana kötü gelmemişti. Bulunduğunuz şehirde durum nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha bugün arkadaşımla konuştuk Trakya'da ki tüm salonlar kötü görünüyor. Projeksiyon ışığı tasarruf modunda ultra karanlık film izliyoruz. Ancak Tekirdağ'da Paribu Cineverse var mış ordan herkes memnun ama bize uzak kalıyor.

Kıyaslamalarını çok görüyorum kullanıcılar tarafından. Türkiye’dekiler cidden karanlık görünüyor fotoğraflarda. Yabancılardaki sinemalar cayır cayır aydınlık. Bunu ancak kıyaslamalardan anlayabiliriz tabii ki salonda izlerken farkın ne kadar olduğunu anlamak zor.

190 liraya Ballerina'ya gittim CinemaPink'te. Koltulkarı çok rahat açıkçası. Paribu Cineverse var, orası berbat mesela. 250 olması lazım ve iğrenç bir salon.

Türkiye'de şu kötü bu kötü şöyle iyi değil vs bu tarz argümanları çok görüyoruz ancak her şey genel olarak ekonomik getirisine göre kalitesinde şekillenme görüyoruz. Kendi yaşadığım şehir için örnek vermem gerekirse 85 TL'ye gişede bilet satan salonda mevcut 325 TL'ye de bilet satan salon mevcut bu iki kurum için kıyaslama yapmam gerekirse bir salon 3D görüntü, genel anlamda temiz ve bakımlı koltuklar, yeterli ekip ve bakımları yapılmış projeksiyonu yeterli ve ışığının ömrü gayet olan ekipmanlarla hizmet verirken; bir diğer salon eksik elemanla, biraz daha sınıfta kalan temizlikle, genel anlamda değişmesi gereken ve tasarruf moduna alınmış projeksiyonlarla ve daha kötü hoparlörlerle hizmet veriyor. Bu iki salona göre bütün Türkiye'deki salonlara kesinlikle genelleme yapamam ancak ülke genelindeki küçük şehirlerde bu ucuz dediğim kalitenin varolduğunu düşünürsem standardı kesinlikle düşük olan bir sektör olarak bakabilirim ancak bunu ülke geneline yayamam çünkü kendi çevremde de kesinlikle kaliteli hizmet sunan birden fazla salon var ve ülke genelinde de bu salonlardan daha da iyi hizmet veren birçok salon yine mevcut bu bütün ülkedeki sinema salonlarını kötü yapmıyor bence saçma ve yanlış bir genelleme bu.