Türkiye'de üniversite okunur mu? "Üniversite okuyan market kasiyeri oluyor" gibisinden söylemler yalan mi? Siz okudunuz mu veya okuyor musunuz? Sonucunuz nedir?
Daha önce Türkiye'de bir ön lisans bölümü bitirdim şimdi ise KKTC'de bir lisans bölümü okuyorum. Okuduğun üniversitenin konumundan çok bölüm ve emeğin önemlidir. ODTÜ'den mezun olup kendini hiç geliştirmezsen de işsiz kalırsın, aynı bölümü Ağrı'da okusan da işsiz kalabilirsin.
Türkiye'de üniversite okunur ancak ismi olan üniversitede iyi bölüm ya da ataması veya iş olanağı kesin olan bir bölüm okunur.
Okunan okul ve bölüme bağlı. 140K sıralama ile açıkta kalmamak için Medeniyet FTR'ye düştüm şu an, okuyup açıkta kalacağımı bildiğim için okulun yanında İngilizce ve diğer yabancı dillerimi geliştirip SAT veya gideceğim ülkenin tıp sınavına girip tüymeyi düşünüyorum buradan.
Bölüm fark etmeksizin ciddi bir işsiz mezun sayımız var. Bu da yetmezmiş gibi her yer üniversite oluyor ya da direkt bölümlerin kontenjanları arttırılıyor. Demem o ki 4-5 yılını üniversitede öldüreceğine gidip dil öğren, bir alanda uzmanlaş en azından aranan eleman olursun.