Benim demek istediğim özeli devleti değil aylık 170 ile 200 bin TL girmesi lazım en azından yoksa iyi yaşıyorum diyemezsin çünkü koşullar böyle. Anlatmak istediğim buydu.
Evet, biliyorum. Ama finansal konuda kendini geliştirmemiş birine de 300K kazansa bile geçinemez. Bu da kapitalizmin bir öğrenisidir.

Yakın zamanda kaymakamlıkta çalışan tanıdığım kendi işini kurdu; devlette aldığı paradan daha fazlasını kazanıyor.

Evet, biliyorum. Ama finansal konuda kendini geliştirmemiş birine de 300 bile verse geçinemez. Bu da kapitalizmin bir öğreniğidir.

Yani kişisel olarak değil genel olarak söylüyorum kimse iyi yaşamıyor zaten. Ancak demek istediğim şey farklı ekonomik durumu açıklamak istedim.

Kimse iyi yaşamak istemiyor. Herkes anlık zevklere odaklanıyor; ileriyi düşünen yok, şu an yaşıyorlar. Demek istediğim bu.

Bende bunu demek istedim. Adam deli paraya BMW, Mercedes alıyor sonra 2 tık yükseltiyor satıp onun havasını atıyor. :D elin adamı son modelini alıyor rahatça.

Ben de yaklaşık 20 senedir mimari görselleştirme yapıyorum. 3ds Max kullanıyorum. Çok ufak Blender geçmişim de var. Eğer bir ekip kurup birlikte birşeyler üretme fikriniz varsa ben de katılmak isterim. Benim aklımda ücretsiz Blender modelleri yapıp, bağış usülü insanlarının kullanımına açacak bir site projesi vardı.

Ben de yaklaşık 20 senedir mimari görselleştirme yapıyorum. Çok ufak Blender geçmişim de var. Eğer bir ekip kurup birlikte bir şeyler üretme fikriniz varsa ben de katılmak isterim. Benim aklımda ücretsiz Blender modelleri yapıp, bağış usülü insanlarının kullanımına açacak bir site projesi vardı.

Ekibim yok öyle tek başıma devam ediyorum. Oyun sektörüne girmeyi hedefliyorum. Arada bilgi paylaşımı veya proje gibi bir şeyler çıkarsa neden olmasın.

Siz böyle hayat şartları diyip aile diyip arkasına sığınırsanız, böyle ümitsiz yaşam sürmeye devam ederseniz, şu an neyseniz ileride de böyle olacaksınız.
Ve ben Utku arkadaşıma katılıyorum. Devlet işi neyse, özel de o; özelde çalışan "keşke devlette çalışsam" diyor, devlette çalışan "keşke kendi işim olsa" diyor; her türlü aynı yola çıkıyor.
Düz mantık olarak güzel fikir. Fakat pratikte ise yaramio.

Aslında benim demek istediğim şey bu ülkede yaşamanın zor olduğuydu. Dolar kazanarak yaşasanız bile zorlanabilirsiniz Avrupa'daki marketlerde bile ucuz her şey buraya göre.