Açlık sınırı kaç bin TL hocam? Size cazip gelebilir japonlara bakın emekli olunca dünyayı geziyorlar. Siz emekli olduğunuzda gezebilecek misiniz? Onu bırakın bir yere gidip tatil yapabilecek misiniz?
Hayal olan kısmı neresi kaç dil biliyorsunuz gidip yaşadınız mı veya remote çalıştınız mı? Ben bu şekilde birçok insan gördüm. Çok da iyi yaşıyorlar.
Bir şeyleri başaramayınca hemen bir şey atma bizim insanımızda var.
Keşke anlattığın gibi bazı şeyler kolay olsa ama değil. Ailenin durumu kısıtlı ve seninde elinden gelenler sınırlı olduğu sürece kamu çalışanı olmaktan başka çaren yok, zaten bu zaman da kamuya girmek bir hayli zorlayıcı. Asgari ücret veya biraz üstü ile dışarıda çalışmak hayatını sömürüyor. Bir tanıdığın veya sana yardımcı olacak biri nasıl yurt dışında düzen kuracaksın?
Özel sektor veriyor iste o da meslek isteyen ozel sektor. Memurluk dedigin şey devletin calisanini eflansoyna karsi ezdirmemesi demek. Aldiklari masdmin 85.000 lira. Haftanin 5 gunu calsma. Sabsh 8 aksam 5. 5 yil sonra yeşil pasaport hakkin doguyor. Bu kadar veriyle biraz dusun bir seyi oyle bodoslama savunma. Dur bir kendine gel.
Bu arada ben özel sektörü de savunmuyorum ikisi de iyi değil. Ya ticaret yapacaksın ya da kendi işini kuracaksın. Sence ezilmiyorlar mı? . Gidemedikten sonra yeşil pasaport olsa ne olacak.
Keşke anlattığın gibi bazı şeyler kolay olsa ama değil. Ailenin durumu kısıtlı ve seninde elinden gelenler sınırlı olduğu sürece kamu çalışanı olmaktan başka çaren yok, zaten bu zaman da kamuya girmek bir hayli zorlayıcı. Asgari ücret veya biraz üstü ile dışarıda çalışmak hayatını sömürüyor. Bir tanıdığın veya sana yardımcı olacak biri nasıl yurt dışında düzen kuracaksın?
Hocam zaten kolay demedim ki ama doğrusunu da söylerim. Yurt dışı kişiye bağlı o kısma giremem. Her şey zor zaten demek istediğim verdikleri para yetmiyor hiçbir şekilde hele asgari düşünemiyorum.
Bu arada ben özel sektörü de savunmuyorum ikisi de iyi değil. Ya ticaret yapacaksın ya da kendi işini kuracaksın. Sence ezilmiyorlar mı? . Gidemedikten sonra yeşil pasaport olsa ne olacak.
Bak cok yuzeysel konusuyorsun. Ben hicbir seyi olmayan aileden bir mirasi falan olmayan kirada yasayan birisi uzerinden ornek veriyorum. Sen aile evinden yasiyorsan durduk yere baban sana 500 bin lira veriyor git oglum is kur diyorsa ancak oyle. Ama genel olarak konusuyorum ben herkes senin gibi sansli degil. Ona bakarsan askerden gelince teknik servis acacaktim ama ailemdeki herkes dusman oldu bana askerden sonra. Oyle igrenc seyler yasadim gidemiyorumda bir yere köyde dedemin evinde tıkılı kaldım.
Bak cok yuzeysel konusuyorsun. Ben hiçbir seyi olmayan aileden bir mirasi falan olmayan kirada yasayan birisi uzerinden ornek veriyorum. Sen aile evinden yasiyorsan durduk yere baban sana 500 bin lira veriyor git oglum is kur diyorsa ancak oyle. Ama genel olarak konusuyorum ben herkes senin gibi sansli degil. Ona bakarsan askerden gelince teknik servis acacaktim ama ailemdeki herkes dusman oldu bana askerden sonra. Oyle igrenc seyler yasadim gidemiyorumda bir yere köyde dedemin evinde tıkılı kaldım.
Benim akrabalar da sıkıntılı. Tamam yani kötü koşullarda yaşan biri için de geçerli normal standartlarda yaşan birisi için de geçerli iki koşulda da memur olursa hayatı kurtuluyor hemfikiriz. Benim dediğim olay başka verilen para yetersiz ve çok çok az dediğim şey bu sadece. Yani başka şekilde mi anlıyorsunuz bilmiyorum. Eskiden ev alabiliyordu herkes şimdi arabayı bırak telefon bile lüks oldu.
Benim akrabalar da sıkıntılı. Tamam yani kötü koşullarda yaşan biri için de geçerli normal standartlarda yaşan birisi için de geçerli iki koşulda da memur olursa hayatı kurtuluyor hemfikiriz. Benim dediğim olay başka verilen para yetersiz ve çok çok az dediğim şey bu sadece. Yani başka şekilde mi anlıyorsunuz bilmiyorum. Eskiden ev alabiliyordu herkes şimdi arabayı bırak telefon bile lüks oldu.