Türkiye'deki derin yoksulluk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 89
  • Görüntüleme Görüntüleme 791
Keşke anlattığın gibi bazı şeyler kolay olsa ama değil. Ailenin durumu kısıtlı ve seninde elinden gelenler sınırlı olduğu sürece kamu çalışanı olmaktan başka çaren yok, zaten bu zaman da kamuya girmek bir hayli zorlayıcı. Asgari ücret veya biraz üstü ile dışarıda çalışmak hayatını sömürüyor. Bir tanıdığın veya sana yardımcı olacak biri nasıl yurt dışında düzen kuracaksın?

Bu arada ben özel sektörü de savunmuyorum ikisi de iyi değil. Ya ticaret yapacaksın ya da kendi işini kuracaksın. Sence ezilmiyorlar mı? . Gidemedikten sonra yeşil pasaport olsa ne olacak.

Hocam zaten kolay demedim ki ama doğrusunu da söylerim. Yurt dışı kişiye bağlı o kısma giremem. Her şey zor zaten demek istediğim verdikleri para yetmiyor hiçbir şekilde hele asgari düşünemiyorum.

Bu arada ben özel sektörü de savunmuyorum ikisi de iyi değil. Ya ticaret yapacaksın ya da kendi işini kuracaksın. Sence ezilmiyorlar mı? . Gidemedikten sonra yeşil pasaport olsa ne olacak.
Bak cok yuzeysel konusuyorsun. Ben hicbir seyi olmayan aileden bir mirasi falan olmayan kirada yasayan birisi uzerinden ornek veriyorum. Sen aile evinden yasiyorsan durduk yere baban sana 500 bin lira veriyor git oglum is kur diyorsa ancak oyle. Ama genel olarak konusuyorum ben herkes senin gibi sansli degil. Ona bakarsan askerden gelince teknik servis acacaktim ama ailemdeki herkes dusman oldu bana askerden sonra. Oyle igrenc seyler yasadim gidemiyorumda bir yere köyde dedemin evinde tıkılı kaldım.

Benim akrabalar da sıkıntılı. Tamam yani kötü koşullarda yaşan biri için de geçerli normal standartlarda yaşan birisi için de geçerli iki koşulda da memur olursa hayatı kurtuluyor hemfikiriz. Benim dediğim olay başka verilen para yetersiz ve çok çok az dediğim şey bu sadece. Yani başka şekilde mi anlıyorsunuz bilmiyorum. Eskiden ev alabiliyordu herkes şimdi arabayı bırak telefon bile lüks oldu.

Özel sektorde surunmekten iyidir. Ayrica memur olunca ayri bir sayginligin olur.

Özel sektör ancak aile evin varsa kendine hayrin oluyor hala inatla özel sektoru mu savunucaksin?

Özel sektörü savunmadığımı önceki yazımda da belirttim dikkatlice okuyarak cevap verin.

Benim demek istediğimi hala anlamadınız boş verin bence siz 1 - 2 yıl üst model araba modeli yükseltin.

Özel sektörü savunmadığımı önceki yazımda da belirttim dikkatlice okuyarak cevap verin.

Benim demek istediğimi hala anlamadınız boş verin bence siz 1 - 2 yıl üst model araba modeli yükseltin.
Şahsen tek amacım insani yasam sartlarina ulasmak. Ozel sektor bunu saglamiyor. Kurumsal firmalara refaranssiz yani torpilsiz giremiyorsun.

Şahsen tek amacım insani yasam sartlarina ulasmak. Ozel sektor bunu saglamiyor. Kurumsal firmalara refaranssiz yani torpilsiz giremiyorsun.

Benim demek istediğim çok farklı bir şey. Eskiden insanlar 2 3 ev alabiliyordu şimdi dışarıda yemek yiyemiyor. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…