Batinux

Uzman
Discord'un tahtını Türkiye'de sarsmak için bir sürü insan Discord'un çakmasını yapıyor. Bence tahtından edemezler çünkü ortada herkesin kullandığı platform var ve Discord gibi bir platformun çakmasını yapmak zaman alan bir iş. Bence hiç kimse bunun altından kalkamaz.

Hocam ana sayfaya düşmemiş bi bakarmısınız?

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bu devirde bir şey geliştirmek inanılmaz kolaylaştı lakin tutması zor olacaktır. Çünkü, aynısından çok ya da tutmuşu var zaten.

Herkes Discord'u kullanmaya devam ediyor. Özgün ve yenilikçi bir şey ortaya çıkmadığı sürece tutmazlar.
Mesela SesliGel gibi plartformlar Discord'un kopyası gibi ama aşırı kalitesiz. Evet bir şeyleri geliştirmek kolaylaştı ama o işi de kaliteli yapmak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord'un tahtını Türkiye'de sarsmak için bir sürü insan Discord'un çakmasını yapıyor. Bence tahtından edemezler çünkü ortada herkesin kullandığı platform var ve Discord gibi bir platformun çakmasını yapmak zaman alan bir iş. Bence hiç kimse bunun altından kalkamaz.

Hocam ana sayfaya düşmemiş bi bakarmısınız?
Olay yapmakta değil yaymakta, ki böyle işlerde yayılmak için ya ilk olacaksınız ya da en iyisi olacaksınız. Zaten ilk olma işi geçti, en iyisi olmayı da başaran birinin çıkacağını sanmıyorum, ki çıksa dahi en iyi olduğunu kanıtlaması uzun sürecek ve bu süreçte para yakacaktır. Yoksa iş, platformu geliştirmekten ibaret olsa ben de yapayım bir tane Discord kullanalım beraber 🤣

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar 2-3 tane deneme gördüm ve hepsi de balon çıktı. Başta arayüzü birebir kopyalayıp Instagram yorumlara bot basarak övüyorlar. Tam böyle popüler olmaya başlayınca projeyi yönetmeyi beceremiyorlar ve sunucular çöktü cart curt diyerek ortadan kayboluyorlar. Çok öyle popüler olup da Türkiye'de gerçekten aktif olarak Discord yerine kullanılmaya başlayan, güvenilir bir şey olmadığı sürece hiç umursamayın derim. Dolandırıcılık aracı olarak kullanılmaya aşırı müsait bir şey çünkü, azıcık aklı olan bu tür fırsatı çok basit bir şekilde istismar edebilir. Bakın böyle Discord kopyası yaptık kayıtlarımız başladı diyerek site açarlar. Millet gelip kayıt olacağız diye e-posta ve şifreleri ile kayıt forumunu doldururlar ve hesapları çalınır falan. O yüzden dikkatli ve bilinçli olun derim.