Türkiye'deki müslümanlık oranı ne kadardır?

• %50'den düşük

Oy: 18 14,4%
  • %50 ile %55 arası

Oy: 5 4,0%
  • %55 ile %60 arası

Oy: 6 4,8%
  • %60 ile %65 arası

Oy: 11 8,8%
  • %65 ile %70 arası

Oy: 6 4,8%
  • %70 ile %75 arası

Oy: 16 12,8%
  • %75 ile %80 arası

Oy: 12 9,6%
  • %80 ile %85 arası

Oy: 16 12,8%
  • %85 ile %90 arası

Oy: 25 20,0%
  • %90 ile %95 arası

Oy: 7 5,6%
  • %95 ile %100 arası

Oy: 3 2,4%

• Oy verenlerin toplamı
    125

İnternette %99.8'inin Müslüman olduğu iddia edilmiş, bazı kaynaklar ise 94 diyor, 89 diyen de var. Size göre bu değer ne kadardır?

Anketi oylamayı unutmayın...

Açıkçası zor bir soru. %50 altı veya %70 civarlarında olabilir. Yeni nesili anlamak zor bir olay. Ekleme olarak %85-90 civarları bence mantıklı rakamlar değil. Türkiye, avrupai bir yapıya kaymakta olması sebebiyetiyle Müslüman sayısı o kadar fazla değildir.

@5729 cümlelerinin bağlamını yanlış anlamışım kusura bakma .

Bu ülkedeki Müslümanların çoğu taklidi imanda. Ben şahsen çoğunun bir tür savunma mekanizması olarak anlamsızlıkla başa çıkma, toplumla aynı sürüde olma, ayrışmamak için inandıklarını düşünüyorum. Hristiyanlık ile ateizmin nasıl farkı yoksa günümüz Müslümanları da aynı şekilde ilerliyor.
Sıkıntılı.

Son düzenleme:
Çok yüksektir ama %99.8 diyenler sallamayı bıraksınlar, doğumda "mecburen" din hanesine Müslüman yazılmışların oranı bile bu kadar değildir. :D Dinin tüm şartlarını yerine getirenlerin oranı da muhtemelen çok düşüktür.

Kendine Müslüman'ım diyen ama tanrısının ona "farz kıldığı" yani "bana inanıyorsan kesin olarak yapacaksın" dediği görevi, 5 vakit namazını kılmayan bir kitle de var. Onlar da Müslüman sınıfına girmez. Kesin bir eminlikle İslam'ın tanrısına ve ölümden sonra sonsuz bir hayata inanan insan, tıpkı ay sonu maaş alacağından emin olduğu işine gidip çalıştığı gibi ölümden sonraki sonsuz hayatı için de 5 vakit namazını aksatmadan kılar. Aksatıyorsa eğer kesin bir teslimiyetle inanmıyordur ve kendini kandırıyordur. O kişi de içten içe biliyordur bu dinin gerçek olmadığını. Net bir şekilde söyleyebilirimki Müslüman oranı ülkemizde %50'den çok daha düşük.
Günahkarlık ile dinden çıkmak farklı şeyler. Kişi günahkar bir Müslüman olabilir. Fakat tabi ki %80 üstü oranlar inandırıcı gelmiyor.