Türkiye'deki Müslümanlık oranı ne kadardır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Toby Fox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    türkiye

Türkiye'deki müslümanlık oranı ne kadardır?

• %50'den düşük

Oy: 18 14,4%
  • %50 ile %55 arası

Oy: 5 4,0%
  • %55 ile %60 arası

Oy: 6 4,8%
  • %60 ile %65 arası

Oy: 11 8,8%
  • %65 ile %70 arası

Oy: 6 4,8%
  • %70 ile %75 arası

Oy: 16 12,8%
  • %75 ile %80 arası

Oy: 12 9,6%
  • %80 ile %85 arası

Oy: 16 12,8%
  • %85 ile %90 arası

Oy: 25 20,0%
  • %90 ile %95 arası

Oy: 7 5,6%
  • %95 ile %100 arası

Oy: 3 2,4%

• Oy verenlerin toplamı
    125
Bu durumda bu dunyada en cok namaz kilan milletin japonlar olmasi lazim da sansa bak %99'u ateist onlarin da.
Bunu mu anladınız yazdığımdan?
Diğer arkadaşa cevap yazıyordum. Yaptığınız ironiyi biraz geç anlamış bulundum kusura bakmayın.

Son düzenleme:
et, din konusunda öyleyim
Baştan desene şunu. Boşuna konuşmazdım XD
Hem Müslümansın hem de kibirlisin. Başkasına bakacağına önce kendi imanına bak. Kişi başkalarını kendi kalbinin aynasından görürmüş. Kalp kirli ise diğer kalpleri de kirli görmeye meyilli olur muş. Düşün bunu.

Yok aslinda bunlari okuyunca baska bir sey anliyorum da simdi burada ne oldugunu yazarsam ceza yerim.

Müslüman mıyım ? Siz gerçekten okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Non-teistim. Önceki cevaplarımda yazdığım gibi.

Wikipedia aşırı güvenilir bir kaynak değil.
Çok değişken bişe

Bir insanın Müslüman olup olmadığına ya da Allah'a gerçekten inanıp inanmadığına Allah karar verir. Burada şu an yaptığınız şey yakında şirkliğe kayacak gibi. Ben müslümansam ve ibadetleri yerine getiriyorsam yine ben Allah istiyorsa cennete gider ve ödülümü alırım. Ama yine ben eğer müslümansam ve ibadetleri yerine getirmiyorsam yine Allah istiyorsa cehenneme/cennete gider ve ödülümü/cezamı alırım. Benim ahirette ne olacağıma nereye gideceğime yalnızca ve yalnızca Allah karar verir. Mesela Allah kuranda belirtmiş Müslüman olmayan cennete asla giremez demiş. Ama Allah isterse yine Müslüman olmayan birini ahirette cennete alabilir buna kendisi karar verir kimsede karşı çıkamaz. Namaz dinin direğidir buna bir lafım yok. Ama bir insan eğer namaz kılıyor bir yandan da her türlü pisliği yapıyorsa onun cennete gideceğini sanmam yine Allah karar verir. Bir insan isterse dört dörtlük Müslüman olsun sonunun ne olacağına Allah karar verir. İmanın 6 şartında namaz kılmak diye bir kural yok. İslam'ın şartlarında var namaz kılmak. Ayrıca kul ile Allah arasına kimse giremez. Ben namaz kılıyor veya kılmıyorsam o benimle Allah arasındadır. Her koyun kendi bacağından asılır eğer ben namaz kılmadım diye siz cehenneme gidecekseniz veya günah alacaksanız karışabilirsiniz bana.

Hocam kafirin kelime tanımı zaten Allah'a inanmayan demek. Ayrıca bence zaten mezhep kadar saçma bir şey yok İslam'da peygamber zamanında mezhep var mıydı yoktu. Şimdi farklı sorunlar ortaya cikti ve farkli gorus ayriliklari oldu diyebilirsiniz. O zaman bende şunu diyorum hangisi doğru a mezhepi şunu yap diyor b mezhepi hayır onu yaparsan kabul olmaz diyor. Hangisini yapacağız? Ayetleri yalanlayamam onlar Allah'ın sözüdür. Ama bir kişi sadece namaz kılıp cennete gidemez çünkü farz olan tek şey namaz değildir bu da inkar edilemez bir gerçek. Siz şu an bütün açıklamalarınızı ve attığınız mesajları namaz odaklı yapıyorsunuz. Sizin mantığınıza göre afedersiniz ama her haltı yiyelim ama namaz bizi günahlarımızdan kurtarır ceza çekmeyiz. Ayrıca mesajlarınızdan anladığım kadarıyla yanlışsam düzeltin ama Müslüman değilsiniz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…