Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Birkaç ay önce "Türkiye'deki sokak köpeği sayısı Hindistan'ı geçti" diye haber yapmıştım. 2023 yılında ülkemizdeki sokak köpeği nüfusu 10 milyona ulaştı. 2033 Yılında bu sayının 50 milyona ulaşması bekleniyor. Malum kış ayı geldi, hayvanlarda bizim gibi canlar. Kışın kedi ve köpek gibi hayvanların soğukta yaşaması çok zor oluyor. Ayrıca doğru düzgün yiyecek bulamadıkları için de ayrı bir sinirli oluyorlar. Belediyeler barınakları tadilat edip, bu hayvanların sakince yaşaması için uygun hale getirmeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç ay önce "Türkiye'deki sokak köpeği sayısı Hindistan'ı geçti" diye haber yapmıştım. 2023 yılında ülkemizdeki sokak köpeği nüfusu 10 milyona ulaştı. 2033 yılında bu sayının 50 milyona ulaşması bekleniyor. Malum kış ayı geldi, hayvanlarda bizim gibi canlar. Kışın kedi ve köpek gibi hayvanların soğukta yaşaması çok zor oluyor. Ayrıca doğru düzgün yiyecek bulamadıkları için de ayrı bir sinirli oluyorlar. Belediyeler barınakları tadilat edip, bu hayvanların sakince yaşaması için uygun hale getirmeli.

Duzenli ve merhametli barinaklar sart bence. Hem insana hem de kopege zarari var diger turlu.

Yakında S- ve Af-'lardan daha çok üreyecekler.

Hala orta yolu bulmaya çalışmaya devam.

Zenginin umrunda mı sanki la, adam arabasıyla işine gidip geliyor. Sokakta sabah 6'da dolmuş, otobüs bekleyen çocuk kimin umrunda peki? Yok, gündeme bile doğru dürüst gelmiyor. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri. Bunların alayını kısırlaştıracaksın, sokağa salana da cezayı yapıştıracaksın. 10 seneye temizlenir. Ama bu gidişle bırak çocuklarımız, torunlarımız bile güvenli bir sokakta yaşayamayacak.

Şöyle diyeyim tamamen kendi bakış açım; iş yerimizde köpek bakıyoruz bahçemizde kedi bakıyoruz hayvanlar ile çok haşır neşiriz ailecek, ancak bu sokak köpekleri çok sıkıntılı sabah okula giderken bakışa bakışa gidiyorum bugünde bir şey yapmaz inşallah diye, en mantıklı çözüm bence ya sahiplendirmek ya da toplayıp barınaklara kapatmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.