Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En düşük bütçeli uzay ajansı biziz. Bunun bir yerde duracağını düşünüyorum.

Kendimiz bir uzay merkezi kurmadığımız sürece giden sadece para olacak.

@1138 senin anlamadığın nokta bu konunun bilime ve uzaya verilen değerle hiçbir alakasının olmaması. Bunun kanıtı da zaten 2 uzay görevinin ülkeye TUA için 2 yıllık bütçe kadar masrafının olması ve karşılığında elde edilen kazanımların buna değmemesi. Ameriga'nın roketiyle, Ameriga'dan yine Ameriga ve Avrupa'nın kurduğu uzay istasyonuna gidip geliyorsun ve bunu azıcık parası olan herkes yapabiliyor. Burada nereye gurur duyuyoruz afedersiniz ama? Söyle de hemen gurur duyup geleyim.

TUA'nın bütçesi ortadayken bu olayın seçim öncesi propaganda dışında bir şey olmadığını anlayamıyorsan sen parti yapmaya devam et.

Asıl sen bu deneylerden ne bekliyorsun? Yerçekimsiz ortamda yapılacak şeyler sınırlıdır ve dediğin gibi çokta önemli değiller. Gerçekten kayda değer deneyler yapmak istiyorsan ay'a gideceksin, titana uzay aracı gönderceksin. Bunlar bir anda olacak şeyler değil. Farklı ülkelerin yıllar önce başladığı çalışmalara yeni başlayıp hemen böyle çalışmalar yapmak çok ütopik olur.
Benim dediğimi tam olarak anladınız mı? Benim dediğim şey şu an da uzayla ilgili yapılan her şey insanları etkilemek için yapılıyor. Asıl amaç uzay konusunda gelişim değil. Ya da astronomi okumak isteyen gençler de değil.

O kadar boş laf yapılıyor ki. Turistmiş de 55 milyonmuş da, yahu arkadaş ülkenin hali ortada işte kendi imkânlarınla yapamıyorsun bu işi e birileri de seni bedavaya taşımayacağına göre ne olacaktı? Bu işlerle bir yerlerden başlamazsan senin torunun da gelip burada aynı goygoyu yapacak anla işte. Hükümetin bir dolu yanlışı olabilir ama sapla saman da ayrılmalı. Mesela ABD'de bir teknoloji fuarı oluyor onlarca firma gidip inceleyip geliyor, sonra video çekiyor siz de ağzınız açık izliyorsunuz. Neden biri de çıkıp demiyor abi ne işiniz var orada siz mi yaptınız diye?

Demem o ki göz ucuyla dahi görmek bir tecrübedir, aşama aşama her bir anını yaşamak tecrübedir. Tecrübe de öyle parasını da verseniz alınacak şey değil. Ayrıca farklı firmalar farklı çalışmalar da yapıyor, mesela DeltaV'nin SORS projesi var bayağı gelişme kat etmiş vaziyette. Öyle ha deyince olmuyor işte böyle 3-4 koldan tecrübe edinilecek ki ilerisi için bir şeyler yapılsın.

Burada ve çeşitli mecralarda işin gerçekten faydalı teknik kısmından habersiz muhalefetin yaydığı saçmalıkları diline dolayan kişilerin benzerleri bence bu memleketin en büyük sorunlarıydı geçmişte bugün de işte bunlar. Kim bilir her yapılan işi böyle küçümsedikleri için neler yapılabilecekken yapılamadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@1138 senin anlamadığın nokta bu konunun bilime ve uzaya verilen değerle hiçbir alakasının olmaması. Bunun kanıtı da zaten 2 uzay görevinin ülkeye TUA için 2 yıllık bütçe kadar masrafının olması ve karşılığında elde edilen kazanımların buna değmemesi. Ameriga'nın roketiyle, Ameriga'dan yine Ameriga ve Avrupa'nın kurduğu uzay istasyonuna gidip geliyorsun ve bunu azıcık parası olan herkes yapabiliyor. Burada nereye gurur duyuyoruz afedersiniz ama? Söyle de hemen gurur duyup geleyim.

TUA'nın bütçesi ortadayken bu olayın seçim öncesi propaganda dışında bir şey olmadığını anlayamıyorsan sen parti yapmaya devam et.
Hocam o kadar haklısınız ki. Şu yazdıklarınızda bir tane yanlış söz yok.

"Astronot" Alper Gezeravcı 55 milyon dolara mal olan bilimsel uzay yolculuğunda, top sektirerek yerçekimsiz ortamda topun hareketini bizlere göstermiş müthiş bir deneye imza atmıştı. Tuva Cihangir Atasever bilimde nasıl bir çığır açacak acaba diye heyecanlanmadım değil.

Anlamadığım değil seçim propagandası olduğunun farkındayım. Sadece insanların tepkilerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Uzaya ilk defa Türk vatandaşı gönderilmiş, insanların bu duruma sevinmesi gerekir, destek olması gerekir lakin sadece muhalefet olmak için yersiz eleştiriler doğru değil

Örneğin; 55 milyon doları uzaya harcayacağınıza ..... harcayın.
değilde
"Umarım sadece seçim zamanlarında değilde normal zamanlarda da destek verilir" gibisinden eleştiriler yapılması gerekir.

• Beğendim
İfadeler: 308

Hocam o kadar haklısınız ki. Şu yazdıklarınızda bir tane yanlış söz yok.
Siz ikinizi gören de her şeyi biliyorsunuz zannedecek. Faydalı olup olmayacağına da siz karar veriyorsunuz. Allah aşkına madem her şeyi biliyorsunuz bana açıklayabilir misiniz hangi açılardan faydasız olacak bugün ve gelecekte? Hangi çalışmalar ve tecrübeler edinildi hiç arastirdiniz mi? Bunların hangisini dünyada yapabilirdiniz? Bu çalışmalar bu kadar gereksizse neden bu işler için roket yapıyor birileri, yetmiyor uzaya gönderiyor, yetmiyor bizim gibi bu iş için yeterli teknolojisi olmayan farklı ülkeler de astronot gönderiyor? Dünyadan haberiniz yok, sabah akşam goygoy yapmak yerine açın da gerçekten bu işlerle akademik seviyede ve objektif bilgi paylasan insanları okuyun.

Ülkenin hem iktidar hem de muhalif kanadında o kadar sığ insanlar var ki gerçekten bazen acıyorum bu memlekete. İktidarı destekleyen insanlar zannediyor ki artık uzaya bile gidebiliyoruz, uçağımızı tankımizi yapabiliyoruz hatta artik ABD bile bizden geride. Bir de bunun karşıtı sığ muhalifler ki onlar da zannediyor aman şuna iyi derim de Tayyip iyi yapmış olur en iyisi hemen çamur atayım. Binlerce insanin çalıştığı onlarca projeye hemen çamur atıyorlar, onlara da sorsak memleketce taş devrinde yaşıyoruz, yapılan her şey de tiyatro. Cidden bazen o kadar üzülüyorum ki bu memlekete, sonra bu insanlara laf anlatırken hakettigimiz şeyin bu olduğuna ikna oluyorum. Olan işte aradakilere oluyor.

@1923 da hadi biz ikimiz çok sığ ve senin demek istediğinle apt*l insanlarız. Sen süper misin?

Muhalif olmak için uğraşmıyorum zira ben zaten kendimi kurtardım. Bu ülkedeki son birkaç yılım. Lise bitti mi gidiyorum. Ben ülkedeki diğer insanlar gibi sadece fikrimi belirtiyorum. Boş siyasetle ve partilerin akıl oyunlarıyla uğraşmak zorunda değilim. Ben de senin gibiler için üzülüyorum. Bizleri hor görüyorsun. Seninle aynı fikirde olmayan her insan senin gözünde eksik ve dünyaya at gözlüğünden bakıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.