Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar iyi yönden bakarsak bakalım, bu iş inanmak veya inandırılmak istenilen yere gelebiliyor. Bunu da zamanla göreceğiz. Hele Türkiye'de bu durum hat safhada.

Ben açıkçası herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. 55 milyon boş diyenlere de saygı duyuyorum, hayır bu önemli diyenlere de. Ne zaman seçimlerden veya bu iş ileride artarsa o zaman ben bunlara inanacağım. Çünkü Türkiye'de yapılan işlerin çoğu şüpheli, kim ne derse desin şüpheli abicim. Herkesin beyni ve aklı var elbet. Bu süreç devam ederse ben buna inanacağım.

Faydalı olup olmayacağına da siz karar veriyorsunuz.
Ben vatandaşsam, o adam uzaya benim verdiğim vergilerle gidiyorsa evet, ben karar veriyorum.
Allah aşkına madem her şeyi biliyorsunuz bana açıklayabilir misiniz hangi açılardan faydasız olacak bugün ve gelecekte?
Faydasız değil ülkenin her yıl döviz açığı verdiği bu zamanlarda gereksiz. En azından vatana millete fayda yönünden gereksiz. Bu hamlelerin tek amacının seçim için oy kasma ve propaganda olduğunu göremiyorsan senin derdin.
Hangi çalışmalar ve tecrübeler edinildi hiç arastirdiniz mi?
14 günde bir F16 pilotu hangi çalışmaları ve tecrübeleri edindi sen bana söyler misin?
Bunların hangisini dünyada yapabilirdiniz?
Dünyada yapamasak bile bizzat yapmamızın gereği var mı? Yapan hiç yok mu? Akademik makale yayınlayan yok mu?
Bu çalışmalar bu kadar gereksizse neden bu işler için roket yapıyor birileri, yetmiyor uzaya gönderiyor, yetmiyor bizim gibi bu iş için yeterli teknolojisi olmayan farklı ülkeler de astronot gönderiyor?
Bu çalışmalar gereksiz değil, güzel ülkem için gereksiz. İlk mesajımda 2023 yılı için TUA'ya ayrılan bütçeyi paylaştım. 1 yıl için, koskoca 1 yıl için Türkiye Uzay Ajansı'na ayrılan bütçe bu istasyon deneylerinden daha azsa burada ben dur bi' dakika birader derim. Senin derdin ne derim.

Bilim ve teknoloji nasıl yapılır bilir misin? Uzay işlerine nasıl başlanır, giriş nasıl yapılır, tecrübe nasıl edinilir bilir misin? Böyle edinilir işte:

Bu toplamda 110 milyar doları aşkın parayı TUA'ya versen peki sence bu deneylere göre çok daha verimli, çok daha güzel işler çıkmaz mıydı? Burda kimse para harcanmasın demiyor, parayı doğru harcayın diyor. 110 milyar dolar harcayacaksanız düzgün harcayın da faydası olsun deniyor. Bilim adamlarına ver teknoloji geliştirsinler deniyor.

Bu ülkede birkaç ay farkla yapılan 2 görev toplamda Uzay Ajansı'nın 2 yıllık bütçesinden daha fazlaya denk geliyorsa bu gövde gösterisinden, şovdan başka bir şey değildir kusura bakma. Hadi sen buyur göster o zaman hangi eşsiz deneyler yapılmış da ülkemin bilimine irfanına engin ufuklar açmış? Hadi buyur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.