Şu an kullanılan silahlarda ulaşılan yerlilik payı %83.. Zannediyorum hava kuvvetleri dışında her alanda yerli ürünlere öncelik veriliyor.
Türk'ün dostu Türk'tür. Şu an çevremizde Azerbaycan dışında tam olarak dostumuz olan bir ülke yok. Ama bu demek değil ki ABD, Türkiye'ye Nükleer başlık atacak. Böyle bir durumda çıkar ilişkisi devreye girer ve zannediyorum Rusya - Çin de aynısını ABD'ye yapar. Tabii bizi sevdiklerinden değil, çıkar uğruna...
Bu dunyada Türk'lerin dostlari diger Türkler ve Kurtler. Baska dostumuz yok Müslüman kardeslerimiz, İngiltere onlari paraya bogdugunda gelip bogazlarimizi kesip karilarimiza kizlarimiza tecavuz edecekler. Ben Türkiye'nin ordusunun silah ihtiyacinin %80'ini disaridan hiçbir parca almadan yapabilecegine inanmiyorum bu anca A Haber haberi olur.
Bu dunyada Türk'lerin dostlari diger Türkler ve Kurtler. Baska dostumuz yok Müslüman kardeslerimiz, İngiltere onlari paraya bogdugunda gelip bogazlarimizi kesip karilarimiza kizlarimiza tecavuz edecekler. Ben Türkiye'nin ordusunun silah ihtiyacinin %80'ini disaridan hiçbir parca almadan yapabilecegine inanmiyorum bu anca A Haber haberi olur.
Bölücülük yapmaya çalışmayan Kürt'ün başımın üstünde yeri var. Diğer kategoriye girenlere Allah fırsat vermesin!
Hocam Türk savunma sanayini fazla küçümsüyorsunuz. Şu an bazı başat parçalar dışında yapamadığımız parça yok. Uçak motoru eksik ama çalışmalar devam ediyor. Tank motoru seri üretime uygun olmak üzere. Kızılelma ve Anka-3'ün motoru da geliştirilme aşamasında... Bi'tek Hürjet'in motoru mecbur ABD menşeli olacak.
Aslında kendimiz geliştirmeye mecbur bırakıldık, çünkü sayısız örtülü ambargoya maruz kaldık. Şu Eurofighter da tamamen caydırıcılık adına, Kaan'ın ilk partisi gelene kadar hava kuvvetlerine dayanak olsun diye. Ha Bi'de muhtemelen Eurofighter'daki Captor AESA radarı muhtemelen tersine mühendislikte referans alınacak .
%83 rakamı da bizzat SSB'nin açıklaması, güvenilir kaynak .
SSB'ye guvenmene sasirmamak elde degil, Turkiye'de devlet 1 numarali dezenformasyon kaynagi iken ozellikle. Gelistirme asamasinda olanlari yok sayabilirsin onlar daha yok.