Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin bahsettiğiniz şeriat. Bu ayrımı yapamadığınızı görmek biraz üzücü oldu.

Kur'an-ı Kerim'de şeriat geçiyor yalnız. Yani bu İslam'ın şeriat ile aynı bütünlükte olduğunu kanıtlar.

sonra seni de, dinden bir şeriat (yol) üzere kıldık...
(Câsiye suresi 18)

Buradaki "şeriat" (شَرِيعَةً), açık yol, ilahi yol, Allah'ın hüküm verdiği sistem anlamında kullanılır.
Yani kelime olarak da, sistem olarak da kur'an'da vardır.

Siz az önce İslam ile laikliği karşılaştırdınız, ben şeriat olduğunu söyleyince İslam yerine şeriat kelimesine geçiş yapmışsınız.
Şeriatı İslam'la bir tutamazsınız, İslam bir dine mensup insanların oluşturduğu topluluk iken şeriat tanrı'nın belirttiği kurallar bütünüdür. Bu kurallar bütününü de hakkıyla uygulayabilecek bir topluluk olmadığı için çağ dışıdır.
Öte yandan laiklikte ise kararları diktatörler değil halkın kendisinin almasının önü açılır ve bunu yaparken de dini kararlar 2. plana atılır.

Şeriat Kuranı Kerim'de geçiyor. Yani senin şeriat ve İslam'ı ayırmaya çalışman iki bütünü birbirinden ayırıp İslam'ı laikliğe sığdırma çabasıdır. Boşuna kendinizi kandırmaya çalışmayın. Kuranı Kerim İslam'ın en temel kaynağı değil mi? Niye Kuranı Kerim'de şeriat yazmasına rağmen hala ikisini ayırmaya çalışıyorsun?

İslam'ın Müslümanlar topluluğu olduğunu ve Şeriat'ın da inandığın dindeki yaratıcının indirdiği kurallar bütünü olduğunu belirtiyorum, dolayısıyla ikisi de birbirinden ayrılan yerler. Dediğimi yanlış anladığınızı düşünüyorum.
İslam'ı laikliğe falan sığdırmıyorum, laiklik devlet işlerinin dine bağlı olmadan sadece devlet çıkarını düşünecek şekilde ayrılması durumudur ve bu da güncel dünya şartlarında olması gerekendir.
Bu arada Şeriat-Laiklik kavgasına gireceğiz bu gidişle, dolayısıyla konudan sapmaması açısından benim açımdan en büyük sorunu açmam gerek.
Mesajımda bahsettiğim 'Ekonomik Tetikçi' kavramını John Perkins'in 'Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları' kitabından esinlenerek kullandım, bilmiş olduğunuz üzere son 25 senedir ülkemizin ekonomik açıdan geriye gittiğini görüyoruz. AKP'nin başa geçmiş olduğu süreden itibaren ülkemizde daha çok faaliyet göstemreye başlayan kuruluşların bir çoğunun aktif dünya şartlarını belirleyen en önemli kuruluşlar olduğunu görmekteyiz, bu sebeple bahsettiğim 'Ekonomik Tetikçi' kavramı çok daha kritikleşmekte.
Bunun yanı sıra halkımızın İslam kültürü ile Ar*p kültürünün ayrımını yapamayıp Ar*p kültürüyle birlikte yozlaştığını görmekteyiz.
Yetmezmiş gibi Hizbullah ve bunun gibi birçok radikal İslam ve radikal sol grubun ülkemizdeki terör faaliyetlerine karşı alınan önlemlerin yetersizliği ve verilen tavizlerle birlikte ülkemizde en büyük sorunlar çoğalmaktadır.

Hakkının yenildiğini görmen için MEB Bilgi İşlem Müdürü'nün birçok akrabasının sınavda tam veya tama yakın puan aldığını okuman yeterli.
Hatta AKP ve MHP milletvekillerinin akrabalarını da bu işe katabiliriz, ülkemizdeki şeffaflık ve denetlenebilirlik sorunlarını göremediğinin farkına varman gerek.

Diktatörlük olmasaydı anayasal hakkını kullanan vatandaşlar ve öğrenciler içeri alınmazdı. Sosyal medyadan eleştiri yapan insanlara dava açılmazdı. Gözünüzü açın biraz.

Diktatörlük olmasaydı anayasal hakkını kullanan vatandaşlar ve öğrenciler içeri alınmazdı. Sosyal medyadan eleştiri yapan insanlara dava açılmazdı. Gözünüzü açın biraz.
Siz diktatörlük görmemişsiniz, buna diktatörlük diyorsunuz. Gerçekten diktatörlük ne bilmiyorsan 12 Eylül Darbesi'ni araştır bak.

Bu yüzden yıllık bütçesinden daha fazla yolsuzluk yaptığı iddia edilen cumhurbaşkanı adayı ve anayasal haklarıyla eylem yapan ülkenin en değerli okullarının en değerli bölümlerinde okuyan öğrenciler içeride değil mi?

Siz diktatörlük görmemişsiniz, buna diktatörlük diyorsunuz. Gerçekten diktatörlük ne bilmiyorsan 12 Eylül Darbesi'ni araştır bak.
Kenan Evren'in dönemindeki doğru bir diktatörlüktü, ülkedeki kaosu durdurabilecek tek şey TSK'nın yapacağı ihtilaldi.
28 Şubat Süreci'ni de unutmasan iyi olur.

@SF26, Bu arada tartıştığın çocuk haklı İslam ve şeriat ne kadar ayrı sanılsa da birbirinin bütünü şeylerdir. Ben Kur'an-ı Kerimi okudum ve şeriatın İslam'ın kitabı Kur'an-ı Kerimin emirlerinden farkı olmadığını düşünüyorum. Bu herkesçe farklı yorumlanabilir tabii ki ama kutsal olduğu iddia edilen kitap evrensel ve anlaması kavranması insan içinse bundan bu yorumu çıkaran benim dediklerimin de hatırı sayılır fikirler olduğunu düşünüyorum. Tartıştığınız o değilse yanlış anlamışımdır tam dikkat etmedim.

Toplumun çoğunluğu mu ? Bak küçük kardeşim topluluk da sizsiniz, adalet de sizsiniz, yargı da sizsiniz, çoğunluk sizsiniz yani oy vermene daha 2 seçim olsa da bu tarz farkları bilirsin. Dünya geneline bakılırsa yine azınlıkta kalan bir kesimde oluyorum dünyadaki muhafazakar sayısı %50'sini geçiyordur yani burada çoğunluk sizler oluyorsunuz. Tiktok falan ne alaka anlamadım telefonumda Tiktok bile yüklü değil ama yaşına veriyorum yine.

Ve en epik yerine gelelim "İnsan hayatı ve iradesinin gram değeri olmadığını anlamak" işte bu kesimin özeti bu cümlede yatıyor. Bu da diğer herkese örnek olsun bunların özü bu, toplumda bu tarz insanlar ile konuşuyorsunuz ve kendilerini toplumda bir yeri olduğunu düşünmelerine sebep oluyorsunuz sonra yıllarca bedelini bu ülkenin gençleri ödüyor. Ben burada hiç bir şekilde kimseye hakaret etmiyorum bu arada, arkadaşımızın dediklerini tekrarlıyorum ve benim gibi düşünen insanlara küçük bir tavsiye veriyorum.

'Ülkenin en değerli okullarının en değerli bölümlerinde okuyan öğrenciler' Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşe Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama Suçunu işledikleri için tutuklu. Kimse suçsuz olduğu için içeride değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…