Bu kadar kendisiyle çelişen ve katılmadığım yönü çok olan bir bilim adamı tanımadım hayatım boyunca.

İTÜ mezuniyetinde yaptığı konuşma;

"İTÜ bir nevi tımarhanedir. Burada normal adamlar bulunmaz, istemiyoruz da. Bize büyük adam olacak deliler lazım. Ben hep diyorum, "Bir şirkette müdür mü olacaksın; bak kardeşim ODTÜ, Boğaziçi var bilmem ne var git oraya ama büyük bir adam olacaksan buraya.".

Atatürk'ü çok seviyor ama sanki ilahi bakış açısı ile anlatıyor olayları.

Bu kadar kendisiyle çelişen ve katılmadığım yönü çok olan bir bilim adamı tanımadım hayatım boyunca.

İTÜ mezuniyetinde yaptığı konuşma;

"İTÜ bir nevi tımarhanedir? Burada normal adamlar bulunmaz, istemiyoruz da. Bize büyük adam olacak deliler lazım. Ben hep diyorum, "Bir şirkette müdür mü olacaksın; bak kardeşim ODTÜ, Boğaziçi var bilmem ne var git oraya ama büyük bir adam olacaksan buraya.".

Ne desin mezuniyet konuşmasında Türkiye'de üniversite yok, okumayın mı desin? 😂

Atatürk'ü çok seviyor ama sanki ilahi bakış açısı ile anlatıyor olayları.

İlahi bir adam Türkiye'ye Allah'ın lütfu 🥰

Tebrik ederim deyip geçebilir, beğenmediği bir yerde öğretim üyesi olup bir de üstüne üniversiteyi pohpohlamasına gerek yok.
Bu konuşmalar arasında yıl farkı var ve ayrıca İlber Ortaylı'nın da üniversiteler hakkında aynı görüşleri var. Ayrıca genel konuşmuş Celal Hoca bütün üniversiteleri kapsamış; biri diğerinden daha iyi diye o kötü değil olmuyor. Dünyaya göre evet kötü, Türkiye'ye göre İTÜ daha iyi.

Bu konuşmalar arasında yıl farkı var ve ayrıca İlber Ortaylı'nın da üniversiteler hakkında aynı görüşleri var. Ayrıca genel konuşmuş Celal Hoca bütün üniversiteleri kapsamış; biri diğerinden daha iyi diye o kötü değil olmuyor. Dünyaya göre evet kötü, Türkiye'ye göre İTÜ daha iyi.
Bu adamların her dediği doğru olmak zorunda değil veya her dediğine katılmak zorunda değiliz. Okulunun arkasında ise o kadar, gidip İTÜ çok iyi diyebilir. Herkes işine geldiği gibi, buna Celal Şengör de dahil. Ayrıca bir şey kötüyse kötüdür, ekstra olarak bu denli geniş kitleye hitap eden bir bilim adamına koyun gibi tapan çokça insan varken böyle saçma bir çelişki içine girmesi de komedi.