Daha paylaştığınız sitedeki kaynağı kontrol etmemişsiniz ki. NTV, ne olduğu bilinmeyen globalfirepower.com diye saçma sapan bir siteyi kaynak almış, orada da 2025 yılında Fransa yine Türkiye'den daha güçlü. Birleşik Krallık da daha güçlü. Nükleer silahlar da işin içine girince bunların hiçbir anlamı kalmıyor. Rusya gidip ABD'ye savaş açarsa iki tarafta da hayatta 1 kişi kalmaz.
Ranking the nations of the world based on current available firepower.
www.globalfirepower.com
Saçma sapan kuralları olan, ülkenin çoğunluğu eğitimsiz olan yerlerden gelen ve
yerel dili konuşmayan kişilere tabii ki genellikle istemeden de olsa şüpheli olarak yaklaşırlar. Daha kendi ülkelerini düzeltememişler ki Avrupa'da iyi davranabilsinler. Türkiye'deki Suriyelileri de neredeyse kimse sevmiyor ama ülkeye Japon ya da Ukraynalı gelirse kimse bir şey demiyor. Norveç'e veya Almanya'ya bir Fransız, İngiliz, İtalyan ya da İspanyol giderse hiçbir sorun yaşamaz. Kişinin geldiği ülkenin çoğu tacizci olunca ne yazık ki bazıları şüpheyle yaklaşıyor.
Hollanda'da aynı saçmalığı yaptıklarını bir müzede gördüm. Türkiye'ye geri dönmesi beklenen geçici işçiler gidip Amsterdam'ın kuzey taraflarında gruplaşmış, sonra zorla dağıtılmışlar. Türk olarak kalmak yerine Alman olmayı ya da en azından kültürlerine uymayı deneselerdi belki işe yarayabilirdi. Alman arkadaşlarımın hepsi Türklere gayet alışık ve hiçbiri ırkçı değil. Ülkeme geçici işçi olarak gelip sonra oraya çökmeye çalışan birisini görürsem ve kültürüme de uymazsa ben de sinir olurum.
Hollanda'nın başkanı göçmenleri ve hatta turistleri pek sevmiyor. İnsanlar artık bıktığı için oy atıyor. Ben olsam ben de ninja gibi gezen ya da 10 tane kadınla evlenmek isteyen birisini şehrimde kalıcı olarak istemem ama Le Pen oyu falan atmam. Terörist mi, iyi niyetli mi, kötü mü nereden bileceğim? Fransa'da da ırkçılık yapan birisini şikayet ederseniz çok ağır cezalar alıyor. Paris ve çevresinde pek ırkçılığa rastlamadım. Marsilya falan zaten göçmen şehrine dönmüş. Le Pen gibi ırkçı liderleri zaten aklı başında olan kimse sevmiyor. Fransızlar bile bu ırkçı gruptan hoşlanmıyor.
Fransa'da ırkçılık cezası, 45000 euro ve 1 yıllık hapis cezası olabiliyor.
Racism is the expression of hatred towards a person because of their physical appearance or national or ethnic origin. Anti-Semitism is a form of racism directed against Jews. Racism can result in abusive, discriminatory or violent language or acts. Racism was prohibited by law and criminal...