Avrupa'nın bilim sanayi haricinde çok bir katkısı olduğunu sanmıyorum.
Bilim ve sanayi dışında demokrasi alanında da çok faydalı oldular. Krallarla veya padişahlarla yönetilmiyorsak ya da modern kanunlarımız varsa bunun sebebi Avrupa'dır. Bilim, adalet ve sanat dışında zaten hayatta önemli pek bir şey yok.
kendilerinden olmayana saygı göstermeyen bir topluluk.
Aksine koşulları sağlayan herkesi Avrupa Birliği üyesi olmaya davet ediyorlar, bir kriz çıktığında sığınmacıları hemen kabul ediyorlar. En son örnek olarak Ukrayna ve sınırlara aldıkları milyonlarca Ukraynalı verilebilir. Gerekli tüm maddi ve manevi desteği ülkelere ulaştırıyorlar. İsrail'e Hamas saldırınca gerekli desteği yaptılar, sonra İsrail ipin ucunu kaçırdığında onu da desteklemeyi bıraktılar.

Orta Doğu'daki huzursuzluğun kaynağı da ABD-AB ittifakı terör örgütlerini besleyip finanse ediyorlar.
Avrupa Birliği hiçbir terör örgütüne destek vermez. Ülkeye Hamas liderini davet eden Türkiye'ydi. Şu an da Öcalan ile görüşme gerçekleştiriyorlar.

15. yüzyıldan beri sömürgecilik yapan
Bu bile ne kadar gelişmiş bir bölge olduğunu gösteriyor. Öyle gelişebilmiş ki hiçbir şekilde sömürülmeden herkese istediklerini uygulayacak güce sahipler. Her yere dillerini yaymayı başarabildiler ve kimsenin olmadığı yerlere yerleşebildiler. Zamanla sömürgeciliğin yanlış olduğunu fark edip kölelik gibi çağ dışı uygulamalara da son verdiler zaten. Köleliğin ne kadar utanç verici olduğunun gösterildiğini Avrupa'daki çoğu müzede görebilirsiniz. Şu an aklıma Bordeaux'daki müze geldi. Maalesef modern kölelik olan kapitalizm için de yapacak pek bir şey yok.

Avrupa'nın bilim sanayi haricinde çok bir katkısı olduğunu sanmıyorum 15.yüzyıldan beri sömürgecilik yapan, soykırım yapan, kendilerinden olmayana saygı göstermeyen bir topluluk. Orta Doğu'daki huzursuzluğun kaynağı da
abd-ab ittifakı terör örgütlerini besleyip finanse ediyorlar.
Avrupa toplumu şu an dünya üzerinde en hümanist topluluktur. İnsan haklarını AB kadar düşünen başka bir oluşum da yoktur.

Yo gayet de öyle, Türk insanı kadar ırkçı başka bir tip görmedim hayatımda. Avrupa'da yok bu, eğer adamları rahatsız etmezsen kimse senin nereden geldiğine bakmaz.
Hayatınızda Avrupada herhangi bir ülkeye 1 kere gidip orada 1 aydan fazla zaman geçirmediğinize emin oldum bu mesajınızla. Tartışmaya girmeyeceğim.

Bu arada olay Avrupaya gitmek falan değil, bilginiz olmayan bir konuda kendinizden çok emin şekilde bir şeyler uyduruyorsunuz :D.

Ekonomik olarak kötü ordu olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum şahsen.
Çok doğru. Halkın yaşam standartı olarak balkan ülkeleri hariç Avrupa ülkelerine kıyasla çok kötü durumdayız. Askeri olarak AB'deki en güçlü ülkeden daha güçlüyüz. Bu çok açık net. Ülkemizin iyisine iyi, kötüsüne kötü diyebilmeliyiz.

Askeri olarak AB'deki en güçlü ülkeden daha güçlüyüz.
İngiltere ve Fransa gibi nükleer bombası olan ülkelerden hiçbir ülke daha güçlü olamaz. Bir emirle saldıran ülkeyi haritadan silme ve yıllarca orada yaşam olmamasını sağlama yetenekleri var. Örnek isterseniz Hiroşima var. Kızdırmaya, laf atmaya bile gelmiyor. Rusya gibi çılgın olmadıkları için her olayda tehdit etmiyorlar ama güçlüler. Nükleer bombası olan ülkeler, aralarında bile rekabet edemiyor çünkü iki tarafta da sınırsız bir güç var. Bir taraf ötekini silecek, diğer taraf da onu silecek. Taş ve sopa devrine döneriz oradan da.

Diğer yandan, nükleer bomba olmadan bile Fransa ve İngiltere gibi ülkeler çok güçlü. Kendi başlarına güçlü olmalarının yanında da ittifak yapmakta da oldukça yetenekliler, I. Dünya Savaşı örneği var. En azından Avrupa Birliği ve NATO gibi oluşumlar var ki artık tek amaçları özgürlüğü korumak.

Yo gayet de öyle, Türk insanı kadar ırkçı başka bir tip görmedim hayatımda. Avrupa'da yok bu, eğer adamları rahatsız etmezsen kimse senin nereden geldiğine bakmaz.
Evet, durum öyle. Mesela İsviçreli bir arkadaşım aktif olarak Müslüman/Arap karşıtı ve ülkesinde minareler bile yasak çünkü gelen herkes ülkesini iğrenç bir yere çeviriyor. Diğer yandan da ortak bir Mısırlı arkadaşımız var, gayet güzel anlaşıyoruz.
Hayatınızda Avrupa'da herhangi bir ülkeye 1 kere gidip orada 1 aydan fazla zaman geçirmediğinize emin oldum bu mesajınızla. Tartışmaya girmeyeceğim.
Avrupalılar genel olarak ırkçı değil. Irkçı olsalardı zaten Avrupa Birliği diye bir şey olmazdı. Aşırı ayrımcı, insan diye seslenemeyeceğiniz kişiler her yerde olabiliyor. Onun kıta ile bir alakası yok.

Türkiye ister ekonomik ister ordu olarak en iyi orduya sahip olsun. Bugün doğuda İsrail ile çatışalım. İsrailliler uğraşmaz bile. Kürtleri kışkırtırlar. Sonra tarihin yalanlar sayfasına Kürt katliamı yapıldı diye yalan şeyler yazarlar.