ACN

Uzman
Arkadaşlar, bir ara Temu Türkiye’ye ofis açtı, artık ürünleri vergi eklemeden alacağız vs. gibi bir muhabbet vardı. Ben ipin ucunu kaçırdım. Şu an böyle bir durum söz konusu mu? Temu'nun Türkiye sitesi var mı? Veya mobil uygulamadan Türkiye’yi seçince bize özel bir sayfa açılıyor mu?

Şu an aktif alışveriş yapabiliyor muyuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, bir ara Temu Türkiye'ye ofis açtı, artık ürünleri vergi eklemeden alacağız vs. gibi bir muhabbet vardı. Ben ipin ucunu kaçırdım. Şu an böyle bir durum söz konusu mu? Temu'nun Türkiye sitesi var mı? Veya mobil uygulamadan Türkiye'yi seçince bize özel bir sayfa açılıyor mu?

Şu an aktif alışveriş yapabiliyor muyuz?

Temu'nun Türkiye ofisi zaten vardı. Alışveriş her zaman yapılıyordu. Değişen düzenlemeler Temu'yu etkilemedi ama o vergisiz işi unutun. Biraz clickbait gibi bir haberdi. Onlar tarafından da gelse ürünlerin belirli bir vergisi olur. Bunu da fiyatlara zam yaparak vergisiz satıyoruz şeklinde yansıtırlar. Özel sayfa vs. yok. Yine aynı uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Yanlarında yerel yazanlar TR satıcıları. Trendyol gibi aracı olarak Temu'yu kullanıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temu uygulamasından bir - iki hafta önce verdiğim sipariş elime sorunsuz ulaştı. Yaklaşık değerler ile 800 liralık sepete 600 vergi ödedim, vergi oranı şimdilik aynı.
Yakın zamanda bir değişim yaşanacağını düşünmüyorum ama olursa nasıl olur tahminlerimi belirteceğim. Mevcut verginin arkasından dolanılması durumunda bu oranın 800 - 300 civarına inebileceğini düşünüyorum. Sonuçta evrağından Türkiye deposuna bunların Temu'ya bir maliyeti olacak ve Türkiye içi %18 kdv gibi klasik vergilere yine tabi olacak. Sanıyorum ki öyle bir durumda fiyat / kalite bakımından yakın ve ürün çeşitliliği bakımından avantajlı bir trendyol olur Temu.