Hiç saçma değil. Eğer BTK raporlarına bakarsanız halen oldukça 2G hat kullanıldığını görebilirsiniz, benim evimde de halen aktif 2 adet tuşlu telefon bulunuyor. Özellikle yaşça büyük insanların kullandığı bu tuşlu telefonlar milyonlarca var. 2G'yi kapatırlarsa bu telefonlar çalışmaz, çünkü 3G 4G destekleri yok.
Hocam ben yeni teknolojilere geçme anlamında demiştim ama sizin dediğnizde çok mantıklı.

Gelse bile hız bakımından büyükşehirler dışında bir şey değişeceğini sanmıyorum zira çoğu yerde 4,5G çektiği telefon tarafından belirtilse dahi 720p video izlemek bile işkence hâlini alıyor.

Kısaca önce 4,5G altyapısını düzeltsinler sonra getirirler.

Bunlar dışında 2026'da ülkeye yayılmaya başlar.

Hocam ben yeni teknolojilere geçme anlamında demiştim ama sizin dediğnizde çok mantıklı.
Sadece 2G değil, 3G bile kapatılmamalı. Örnek verecek olursak 2 adet 2G telefonun yanısıra benim 1 tane de 3G destekli eski telefonum var, lazım olduğu zaman kullanıyorum. Fakat benim bulunduğum mahallede Vodafone 3G şebekesini sanırım sökmüş, hiçbir şekilde bu evde 3G bağlantı kuramıyorum, aynı telefonu alıp başka bir yere gidersem sorunsuz 3G kullanabiliyorum. İnternete erişebilen bir cihazım artık evimde internete giremiyor, internet simgesi E+ modunda kalıyor, 3G 'yi kapatmış olmaları bile saçmalık çünkü 5 milyondan fazla aktif 3G hat var. 5G getireceğiz diye 2-3G leri söküyorlar terbiyesiz operatörler, sanki 4G'yi adam akıllı verdiler de 5G'si eksik kaldı.

Çıkmaz ayın son çarşambası deyim sen anla. :rofl:

Şuan 4.5G vermesi gerektiği hızı veremiyor buna rağmen aşırı pahalı fiyatlarla satılıyor.
TR'deki baz istasyonlarını evdeki wifiye benzetirsek DSL kullanan hatta gigabitlik router takmak gibi bir şey. İsterse 100G olsun yine normal internet altyapısı sağlıklı değil. 5G gelse bile gereğinden pahalı yapacaklar yine kullanamayacak çoğumuz.