• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türkler bilim kurgunun sınırlarını zorlayan film ve diziler yapabilir mi?

Serdar4586

Başarılı
Türkiye'de bilim kurgu filmlerinin belki de en ilgi çekici ve sınırları zorlayan sinema filmi. 1982 yılında başrolde Cüneyt Arkın'ın oynadığı Dünyayı Kurtaran Adam filmi ile başladı. Daha sonra tekrarları geldi fakat bu filmlerin senaryosu ve tasarımı ABD filmlerinin neredeyse kopyasıydı. O yıllarda özgün içerikte film ve diziler yapamadık. Günümüzde ise pek Türk yapımı bilim kurgu film ve dizilerini göremiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göremiyoruz çünkü halkın ilgisini böyle şeyler çekmiyor. Genel anlamda ülkenin zeka seviyesine uygun olacak şeyler çektiği için sıklıkla onlar üretiliyor.

Dünyada yapamıyorlar gerçek bilim kurguyu. Biz mi yapacağız? Allah aşkına, Star Wars, Jurassic Park, Stranger Things gibi zırvalıkları bilim kurgu diye pazarlıyorlar.

Netflix'te Sıcak Kafa var, distopik bir bilim kurgu. Alisilandan farklı, fena değildi izleyebilirsiniz.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum; film kötü demiyorum. Bilim kurgu farklı bir şey. Dünyada bilim kurgu örnekleri bana göre çok az. Filmleri yapanlar kafalarına göre kategorilere ayırmışlar; fantastik filmlere bilim kurgu demişler. Jurassic Park bambaşka bir olay. Yapımcısının tahminlere göre filmi yapma amacı, bilime karşı bir sevgisizlik oluşturmak.

Evet.

Yapılır ama biz hala kitle olarak olsun yapımcı olarak olsun yaz dizilerindeki "komik, şirin, saf" fakir kızdan öteye geçemediğimiz için zor bu kafayla. Ama aşsak alasını yaparız.

Vay be. Hocam sen bir şey izleme yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…